Hlavní navigace

Názor k článku Pracovali byste zadarmo? Pohled finančního poradce na provize od PRE - Ale advokáta nebo daňového poradce si přece také...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2016 22:08

    PRE (neregistrovaný)

    Ale advokáta nebo daňového poradce si přece také nemůže dovolit každý. Běžná sazba v okresních městech začíná na 1000 Kč/hod, v Praze od 2000 Kč/hod. Může mi být líto chudých lidí, kteří si advokáta nemohou dovolit. Jenže chudí lidé si nemohou dovolit žádné sofistikované finanční nástroje, a sjednat stavební spoření s úložkou 200 Kč měsíčně může každý na pobočce stavební spořitelny, na to nepotřebuje finančního poradce.

    Přece kvůli tomu nebudete volat po tom, aby se advokátem mohl stát každý středoškolák s maturitou, který bude poskytovat právní poradenství za 95 Kč/hod.

    Tak proč voláte potom, aby finančního poradce mohl dělat kdokoli, kdo se umí podepsat? Nepřipadá vám to divné?

    Finanční poradci jsou způsobilí způsobit mnohem vyšší škodu, než chybná rada advokáta. FInanční poradce radí s životním pojištěním (špatně pojistíte...), hypotékou, někdy i spravuje rodinné finance.

    Co je na tom nepochopitelného, když volám po tom, aby měl finanční poradce vzdělání VŠ v oboru financí, matematiky, pojištovnictví, práva?

    Tady přece nejde o nějakou formální bumážku. Proto říkám, že finančního poradce nesmí dělat absolvent soukromé VŠ, u které si může koupit titul Mgr. každý blbec za 150.000 Kč. Oborům typu ekonomie na FSV UK, některým katedrám VŠE, MFF UK, PF UK ale důvěřuji, protože tyto školy jsou schopny připravit finančního poradce nejlépe.

    A že bude finančních poradců jenom 2000? No a co? Čím méně poradců, tím vyšší prestiž toto povolání bude mít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).