Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pračky zlevnily, ale jako spotřebitelé neušetříte od Skřetík - Přesně jak píše autor, levnější nevydrží. V čem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2013 10:56

    Skřetík (neregistrovaný)

    Přesně jak píše autor, levnější nevydrží. V čem nemá pravdu: dražší vydrží. Nejen že ne nutně vydrží déle, ale současně mají i víc součástek (především elektroniky), a to už vám normální opravář neopraví. Místo toho je potřeba vyměnit čip, občas celou desku což vyjde na pěkné pálky.

    Před týdnem jsem si koupil nový překapávací kávovar, nechtěl jsem to "nejlevnější" za cca 400-500. Vzal jsem Presto od ETY. Po prvním dni se mi zlomil kryt na nádobě. Někdo se totiž rozhodl, že ušetří 60 haléřů na kovové osičce, a dá tam jen plastové "čudle". Jenže při vkládání konvice do kávovaru (zcela dle návodu) je tam tlak na to víčko, a plastový čudl upadl. V obchodě mi řekli "no jo pane, to se láme pořád". Takže kvůli výlisku víčka (odhadem výrobní cena 3 Kč) absolvuji "reklamaci". Prý se to pošle technikovi, ten to bude 7-10 dní posuzovat ale "oni jsou na ty plastové věci hákliví, to vám neuznají". A včil babo raď. Kávovar za litr, konvice za 300, kvůli výlisku za pár korun projetý benzin, čas... jedno je jisté. Od ETY už nikdy nic nekoupím.

  • 11. 2. 2013 12:18

    Martin Prokeš (neregistrovaný)

    Protože ETA = Čína

    V ČR už vyházeli snad všechny kromě marketingu, už ani návrh ani design se tu nedělá

  • 11. 2. 2013 17:09

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Už jste tkaé přišel na to, že Eta je nejhorší kvalita, horší, než tajwanské nebo čínské smetí.

    Cokoli koupíte od Ety, koupil jste to nejhorší, nejnekvalitnější co jste vůbec v Česku kdy mohl koupit včetně noname značek na čínských a vietnamských stáncích za 5 Kč.

    Není nic horšího v kvalitě než je Eta – v Česku.

  • 22. 10. 2013 17:04

    Mino (neregistrovaný)

    Značku ETA jsem považoval za vynikající až do nedávna, měla firemní prodejny s náhradními díly (používal jsem skleněnou rychlovarnou konvici téměř 15let - měnil jsem jen 2x bimetal). Někdy kolem r. 2007 jsem si připlatil a koupil vysavač Eta 7450 Proximo a odešel přesně po skončení záruky - spálený motor. Protože jsem měl k němu sadu na klepání koberců koupil jsem ho zas a stejná porucha opět těsně po záruce tentokrát i s poruchou el. regulátoru. Podotýkám, že nebyl levný (cca 4tis.) a teď ho nahradil Elektrolux z Tesca za 999,-Kč a tím jsem skončil s připlácením za "(ne)kvalitu". Není to jediná zkušenost, podobnou jsem udělal i s mikrovlnkou Whirlpool aj. - výrobci si mě zkrátka vychovali. Podívejte se na dokument který to popisuje v širších souvislostech 'Žárovková konspirace ... aneb zamlčený příběh plánovaného zastarávání'.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).