Hlavní navigace

Názory k článku Pozor na poplatky u hypoték

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2005 8:48

    Ben (neregistrovaný)
    Článek oukej, ale i jinde se můžete spálit - koukněte na ING ;(
    http://www.finexpert.cz/Bydlime/AR.asp?ARI=2817
  • 2. 3. 2005 11:18

    jezevec (neregistrovaný)
    Neznám žádného jiného podnikatele, který by si mohl dovolit pro každého svého zákazníka držet zvláštní účet bankovní - a navíc tyto poplatky za vedení zcela zbytečného a klientem nechtěného účtu, mu účtovat v libovolné výši.
    Slušní podnikatelé obvykle mají JEDEN účet pro všechny příjmy, a příchozí platby rozlišují podle varabilního symbolu. A to mají na účtu obvykle daleko sofistikovanější transakce, než jednu (stále stejnou) pravidelnou měsíční plabu.

    Nestálo by to za článek?
    Dotaz stavením spořitelnám a hypotéčním bankám: proč nemohu splácet úvěr na sběrný účet, a svou platbu identifikovat variabilním symbolem? Na co je každému separátní účet, než pro (velmi špatně) skryté navýšení ceny úvěru?
  • 2. 3. 2005 14:03

    Pavel (neregistrovaný)
    Stavebním spořitelnám to nařizuje zákon. Takže pláčete sice dobře, ale na špatném hrobě, dotaz smeřujte parlamentu. A proč si myslíte, že jeden sběrný účet vás ochrání před poplatky? Takhle vedla spořitelna ještě nedávo všechna sporožira (byl to jeden účet a klienti byli rozlišovaní podle SS) a přesto se platilo za vedení účtu, za transakce, atd.
    Ale můžete to zkusit podobně se svými obchodními partnery. Buď zaplatí hotově, nebo jim otevřete saldokonto a budou vám platit poplatky za vedení saldokonta. Docela úsměvná představa.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).