Hlavní navigace

Názor k článku Pozor na pojišťovací makléře! od Pavel Zajíček - Ale mohu, a samozřejmě změním. Vážení spoluobčané! Neuzavírejte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2001 18:09

    Pavel Zajíček (neregistrovaný)

    Ale mohu, a samozřejmě změním. Vážení spoluobčané! Neuzavírejte žádná kapitálová životní pojištění, investiční životní pojištění a životní pojistky se spořící složkou. Je to zhovadilost. Zajíčkovo investiční doporučení z 8. 10. 2001: 1) Na každé rodné číslo v rodině stavební spoření, avšak vždy nejvýše 1500,-/měs., je jedno jaká stavební spořitelna, jedna vám dá ručník druhá kapesník. Přispívá a ručí stát. 2) Každý dospělý občan penzijní připojištění - do 25 let 100,-/měs. - do 30 let 200,-/měs. - do 40 let 300,-/měs. - do 50 let 400,-/měs. - nad 50 let 500,-/měs., vyberte jeden z šesti největších penzijních fondů, jedno jaký. Stát přispívá, ale již neručí. 3) Volné prostředky rozložit a dále rozkládat takto: 20% termínovaný vklad v některé z čtyřech až pěti největších bank, nejvýše však pojištěnou částku u jedné, do stanovené výše vkladu totiž ručí stát - 20% IKS KB Dluhopisový fond - 20% Conseq Invest Dluhopisový fond - 20% IKS KB Fond světových indexů - 20% ISČS Sporotrend. Z pojistek uzavírejte pouze rizikové pojistky a nenechte si vnutit žádné připojištění, každé připojištění pouze prodražuje rizikovou pojistku a nemá žádný přínos.


    Podobné příspěvky vyskakují a budou vyskakovat na občany ze všech stran - z novin, časopisů, i do Super a Blesku to dám jako placenou inzerci několikrát. Pravda a láska sice nezvítězí nad lží a nenávistí, já však jistě nad "finančními poradci", "agenty", šmudly a šmudlinkami a "pojišťovacími makléři".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).