Hlavní navigace

Názor k článku Povinné ručení už nabízí 13 pojišťoven. Na trhu je nový hráč, limity jdou k 250 milionům od Petr Dufek - Tady se nejedná o žádné pohádky - žel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2018 17:14

    Petr Dufek

    Tady se nejedná o žádné pohádky - žel se jedná reálné příběhy lidí.

    Jeden příklad:
    Vysoké náklady generují především škody spojené s jakoukoli újmou na zdraví. „Příkladem může být nehoda osobního automobilu s motocyklem, na němž jeli dva mladíci. Po střetu oba utrpěli vážná poranění hlavy s trvalými následky a náklady na pojistná plnění přesáhla sto pět milionů korun,“ potvrzuje Pavel Martynek. V případě této nehody Česká pojišťovna bude chlapcům hradit po zbytek jejich života kromě jiného bolestné, ztížení společenského uplatnění, náklady na osobní péči, úhradu za ušlý výdělek a náklady na rehabilitaci, lázně a další speciální zdravotní pomůcky.

    tato škoda se stala ještě v době platnosti starého občanského zákoníku. - Kdyby se stala v době NOZ vyplacená škoda by byla ještě vyšší.
    Zdroj: http://poradci-sobe.cz/pojisteni/skody-z-pov-prekonavaji-limity/

    K milionové škodě nemusíte hned srazit Pendolino na přejezdu ve Studénce, kde v roce 2015 Srážka pendolina s kamiónem
    (3 mrtví, 5 těžce zraněných) škoda cca 180 mil. Kč.
    nebo Nehoda dvou vozidel na D1 v roce 2013 (3 těžce zranění), škoda cca 75 mil. Kč

    Bohužel stačí i jen "menší" nehoda, kdy na přechodu pro chodce srazíte dítě a způsobíte mu trvalé těžké trvalé následky - V tu chvíli Vám limit 35mil Kč na zdraví opravdu stačit nemusí, jelikož škoda může bez okolků přesáhnout 65mil Kč.

    A jak už tady bylo napsáno ten cenový rozdíl u povinného ručení za nízký limit nebo vyšší je opravdu zanedbatelný a mohu opravdu potvrdit, že jenom nezodpovědný nebo hlupák si dnes sjedná povinné ručení se zákonným limitem 35/35.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).