Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Poštovní spořitelna porušuje zákon, nedostatečně informuje klienty. Ti za to zaplatí od Nemám rád vychcánky - Já tady těm atakům na Poštovní spořitelnu moc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2011 16:02

    Nemám rád vychcánky (neregistrovaný)

    Já tady těm atakům na Poštovní spořitelnu moc nerozumím.
    Je to jedna z nejslušnějších bank v ČR.
    I přes těch 15.000,- co se musí držet na účtu je to stále nejvýhodnější účet v zemi (tato částka na průměrném spořícím účtu vydělá 20,- měsíčně).
    Ve FIO se platí 6,- za výběr z ATM, kartou zadarmo nelze platit na netu. A mBank je ruská ruleta, kdy člověk neví jak se postaví k reklamaci.
    Spíš by měli zpytovat svědomí chytráci, kteří vybírali z bankomatů PS nebo ČSOB pár stovek 30x měsíčně.

  • 3. 2. 2011 17:01

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Jedna z nejslušnějších bank s nejméně kvalifikovaným personálem? Já PS opustil před léty kvůli tomu, že jsem nemínil při výběrech poslouchat buď "A máte tam vůbec dost peněz?" nebo to, že šek musím podepsat výhradně před Její Jasností Přepážkovou Pracovnicí.

  • 3. 2. 2011 17:26

    Nemám rád vychcánky (neregistrovaný)

    Řeč je o Osobním účtu zadarmo.
    Nevím proč by se měla pracovnice obchodního centra tázat "máte tam vůbec dost peněz", se může podívat na účet, ne? Já jsem se zaměstnankyní obchodního centra neměl problém.
    Idiocie je problém všech přepážkových pracovníků bank kde jsem měl veden účet. Nejhůř jsem dopadl v Unicredit Bank - katastrofa, Česká spořitelna taktéž a GE. V LBBW mě dámy sraly znuděnými pohledy, jinak ok.
    Posledním zkušenost mám s Raiffeisen Bank, kdy se Prémiový bankéř celkem zapotil u rušení kontokorentu. Ale nakonec to zvládl.

  • 3. 2. 2011 17:49

    Patrik Chrz

    Podle mě je hlavním "kamenem úrazu", že jde o zůstatek a nikoliv obrat. Je to docela "rána pod pás" majitelům kontokorentu, kteří už tak platí 19 Kč. V případě jeho využití tak rázem vyjde na 69 Kč + úroky.
    Za ekvivalent "ušlého zisku" lze kartou FIO vybrat z bankomatu 3 - 4 krát za měsíc, což sice není tak pohodlné, jako neomezený počet výběrů, ale je to něco, čemu se dá přizpůsobit. Navíc FIO slibuje (a snad opravdu i plánuje) přijít s nějakou variantou výběrů z bankomatů zdarma (koupila síť Pharro), tak může být docela zajímavé. To že nejde kartou vydávanou zdarma k účtu (u placené Visa electron to jde) platit na Internetu může někdo považovat i za bezpečnostní výhodu (naopak kartu PS nejde proti platbám na Internetu zablokovat). Sehnat bezplatnou kartu (ať kreditku (Citi, GE, mBank) či debetku (mBank, Axa)) s možností platit na Internetu je menší problém, než sehnat bezplatný účet.
    Stejně tak mi přijde pro větší část klientů schůdnější podmínka obratu na kartě jako má mBank, než ten zůstatek.
    Ohledně "nadužívání" výběrů z bankomatu - je otázka, jak moc finančně zatěžující to pro ČSOB bylo. Bankomaty byly její a jestli klient vybral 30 x po stovce nebo 1 x 3000 Kč nemá na objem dotací bankomatů vliv (naopak to omezí nápor po výplatách). Jen ČSOB ví, jestli to pro ní znamená nějakou finanční zátěž.
    Samozřejmě, že jde PS nahradit, jen už to není tak jednoduché. Např. FIO (účet s neomezenými platbami v rámci ČR a SR) + mBank (platby na Internetu) + vkladní knížka (ČS nebo PS) - bezplatné výběry na poště (pro ty, pro které jsou otvírací hodiny pokladen FIO moc krátké a má k dispozici pobočku pošty s delšími).
    Uvidíme, s čím přijde ZUNO, třeba překvapí (ale obávám se, že asi ne :( ).

  • 3. 2. 2011 18:55

    Nox (neregistrovaný)

    Naduzivani bankomatu muze mit vliv na 2 veci.
    1. Vetsi datovy provoz mezi bankomatem a bankou
    2. Potreba casteji doplnovat bankomat, protoze misto 2000 Kc bankovek se vyda treba 20 kusu 100 Kc. Coz mimochodem povazuji za zvrhlost bankomatu.
    Ale zadny z tech nakladu bych nevidel tragicky.

  • 3. 2. 2011 21:31

    Patrik Chrz

    Datový tok mezi bankomatem a bankou je minimální, předpokládám, že stejně jako obchody je to řešeno datovou SIM s paušálem.
    Ta dotace menšími bankovkami může a nemusí být pravda. Zpravidla si banky spíše hlídají maximální hodnotu peněz v bankomatu, ne jejich objem; neslyšel jsem, že by nějaká banka měla problém, že by se jí předpokládaná hotovost do bankomatu "nevešla".
    Naopak se mi stalo, že jsem si z bankomatu odnášel 20 000 Kč ve stokorunách, protože větší bankovky neměl :D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).