Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pošta rozbila drahou kraslici a reklamaci zamítla. Adresátce pomohl až ČTÚ od Johny - Rozesmálo mě když mi přišla SMS že mi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2018 9:29

    Johny (neregistrovaný)

    Rozesmálo mě když mi přišla SMS že mi budou doručovat zásilku a já ji měl již 2 hodiny doma :-)

  • 24. 5. 2018 16:44

    JP (neregistrovaný)

    Mě se zase už několikrát stalo, že jsem si jeden den na poště vyzvedl balíček a druhý den jsem ve schránce nalezl lístek o uložení téhož balíčku na poště.

  • 27. 5. 2018 18:19

    MaT

    No to není nic překvapivého, stačí si zjistit, jak to u pošty funguje. Třeba v Praze (v některých centrálních částech, možná je to jinde jinak, ale spíš si myslím, že podobně) balíky rozváží z pobočky v Hybernské (kdo ví, možná tam to i přivezou vlakem - a pak jsou tam snad desítky modrých či žlutých dodávek). Tihle doručovatelé nemají klíče od domů. Takže zkusí to dovézt (aspoň většinou, třeba před Vánoci pravidelně nestíhají), když vás nezastihnou, nechají to pak večer na spádové poště - to je u nás tak třeba kolem 17.00-18.00. Ta pošta má do 19.00. Když ty balíky předávají, tak asi naskenují čárové kódy a systém rovnou vytiskne ta oznámení, která se dají normální doručovatelce, která má na starosti roznášení dopisů do schránek ve Vaší ulici (a asi ještě desítkách dalších). Ta balíky normálně nenosí (by to nepobrala). Ale má klíče od domů, takže tam pak do schránek může tyto lístečky dát.

    No a pokud si to třeba mezi 18.00-19.00 na té poště vyzvednu (protože díky trackovacímu systému vím, že už to tam je), tak asi už nikdo nemá čas na to, aby v těch vytištěných oznámeních připravených na ráno té doručovatelce hledal to moje. Ta doručovatelka také ráno nemá čas projíždět všechna ta oznámení a kontrolovat, jestli si něco z toho už někdo nevyzvedl. Spíš popadne všechno, co tam má nachystáno a co nejdříve vyrazí.

    Asi by ty některé ty procesy šly nastavit trochu jinak, třeba že by ta potvrzení někdo tisknul až po té sedmé, když už je ta pobočka zavřená, ale chápu, že to už se tam asi nikomu být nechce (po sedmé večer). Tím spíš, když jsou tak mizerně placení a ještě šikanovaní za to, že neprodají dost losů či pojistek.

    Jak se tu někdo chlubil, že je nechal půl hodiny takový už vyzvednutý balíček hledat - jo, tak to byla fakt machrovina a hrdinství. Tu půl hodinu mohli určitě dělat i něco užitečnějšího a třeba by na té poště pak pár lidí čekalo kratší dobu ve frontě. No nic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).