Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Poslat peníze nejvýhodněji od l.j.d. - ve své tabulce uvádíte "převod na přepážce (box)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2003 7:25

    l.j.d. (neregistrovaný)

    ve své tabulce uvádíte "převod na přepážce (box) - 4 Kč/6 Kč; přímé bankovnictví - 1,50 Kč/ 3 Kč". kam ale spadá trvalý příkaz k úhradě?
    dle poplatků, které registruju na svém výpisu z účtu, je to první kategorie (4 Kč/6 Kč), což dost dobře nechápu. co má co dělat přepážka s virtuálním převáděním peněz? nebo tam snad s těmi mými penězi stojí u přepážky někdo z Poštovní spořitelny? je přímým bankovnictvím myšleno pouze elektronické zadávání plateb? ale proč by jste pak větu "Klienti Poštovní spořitelny mohou využít složenky přímo k bezhotovostní úhradě." vkládali pod převod z účtu, a tím pádem ke konstatování: "Jedná se o nejlevnější a nejpohodlnější způsob plateb, který může využívat každý majitel bankovního účtu."
    můžu poprosit o vysvětlení. předem děkuji..

  • 21. 5. 2003 8:04

    VlK (neregistrovaný)

    Pokusím se odpoved ti. Ano primym bankovnictvim je mysleno jen elktronicke zadavani plateb. Prikazy pres pobocku (maxkartou, slozenkou placenou bezhotovostne, prikazem k uhrade) je prvni kategorie. Pres el. bankovnictvi druha levnejsi.
    Trvaly prikaz zadarmo podas, ale pokazde z nej platis jak za prikaz z prvni kategorie i kdyz je podany elektronicky. Takze pokud mas el. bankovnictvi a chces max. usetrit, nepouzivej trvaly prikaz, ale kazdy mesic(ctvrt ci rok) si vzpomene dat prikaz elektronicky :-(

  • 21. 5. 2003 8:44

    l.j.d. (neregistrovaný)

    Kristova noho levá, no to je mi pěkný Kocourkov.. to už bych snad raději jednorázově zaplatil poplatek za zavedení trvalého příkazu, než platit jako hňup každý měsíc stejně, jako kdybych chodil na přepážku :-(
    některé bankovní strategie opravdu nechápu.. ale co mi zbývá, že.. internet doma nemám a GSM banking neužívám z toho prostého důvodu, že Poštovní spořitelna zatím nepodporuje ani Eurotel, ani Oskara.
    BTW, je možné zadání trvalého příkazu přes GSM banking? a pokud ano, jak je to zpoplatněno?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).