Hlavní navigace

Názory k článku Poslat peníze nejvýhodněji

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2003 7:25

    l.j.d. (neregistrovaný)

    ve své tabulce uvádíte "převod na přepážce (box) - 4 Kč/6 Kč; přímé bankovnictví - 1,50 Kč/ 3 Kč". kam ale spadá trvalý příkaz k úhradě?
    dle poplatků, které registruju na svém výpisu z účtu, je to první kategorie (4 Kč/6 Kč), což dost dobře nechápu. co má co dělat přepážka s virtuálním převáděním peněz? nebo tam snad s těmi mými penězi stojí u přepážky někdo z Poštovní spořitelny? je přímým bankovnictvím myšleno pouze elektronické zadávání plateb? ale proč by jste pak větu "Klienti Poštovní spořitelny mohou využít složenky přímo k bezhotovostní úhradě." vkládali pod převod z účtu, a tím pádem ke konstatování: "Jedná se o nejlevnější a nejpohodlnější způsob plateb, který může využívat každý majitel bankovního účtu."
    můžu poprosit o vysvětlení. předem děkuji..

  • 21. 5. 2003 8:04

    VlK (neregistrovaný)

    Pokusím se odpoved ti. Ano primym bankovnictvim je mysleno jen elktronicke zadavani plateb. Prikazy pres pobocku (maxkartou, slozenkou placenou bezhotovostne, prikazem k uhrade) je prvni kategorie. Pres el. bankovnictvi druha levnejsi.
    Trvaly prikaz zadarmo podas, ale pokazde z nej platis jak za prikaz z prvni kategorie i kdyz je podany elektronicky. Takze pokud mas el. bankovnictvi a chces max. usetrit, nepouzivej trvaly prikaz, ale kazdy mesic(ctvrt ci rok) si vzpomene dat prikaz elektronicky :-(

  • 21. 5. 2003 8:44

    l.j.d. (neregistrovaný)

    Kristova noho levá, no to je mi pěkný Kocourkov.. to už bych snad raději jednorázově zaplatil poplatek za zavedení trvalého příkazu, než platit jako hňup každý měsíc stejně, jako kdybych chodil na přepážku :-(
    některé bankovní strategie opravdu nechápu.. ale co mi zbývá, že.. internet doma nemám a GSM banking neužívám z toho prostého důvodu, že Poštovní spořitelna zatím nepodporuje ani Eurotel, ani Oskara.
    BTW, je možné zadání trvalého příkazu přes GSM banking? a pokud ano, jak je to zpoplatněno?

  • 22. 5. 2003 11:35

    Jan (neregistrovaný)

    Muzete mi prosim poradit, jak postupovat u instituci, ktere zakazuji platbu jinak, nez slozenkou? (Evidente z duvodu jednodussiho overeni provedeni platby - pres ustrizek slozenky)?

    Konkretne mohu uvest nejmenovany Mestsky Urad, kde po me chteji dolozit provedenou platbu, a vypis eBanky vytisteny z IE neberou jako prukazny. A nechat si od banky poslat potvrzeni platby stoji zbytecne penize. Pritom by podle me melo byt na nich, abych dokazali, ze jsem pripadne nezaplatil.

    Dalsim pripadem jsou platby za prijimaci zkousky na VS, kde striknte zakazuji platbu prevodem...

  • 28. 5. 2003 10:55

    luckily@centrum.cz (neregistrovaný)

    Nechapu rozpor v clanku. Pri hotovostnim placeni (cehokoliv) je proste posta levnejsi nez skladani hotovosti na ucet! Autor clanku si sam odporuje.
    Jestli si myslite, ze kdyz mate ucet v bance, ze vas slozeni hotovosti nemuze potkat, tak to je proste nesmysl. Navic je limitujici provozni doba bankovnich instituci. Pokud clovek nema "na vyber" jako v Praze, tak to uz je uplne chudak...
    Osobni zkusenost mam pri nemoznosti poslat penize prevodem z uctu (proste vic jsem z uctu "vytahnout" nemohl, vsechny prichozi platby byly "opozdene" a penize jsem musel poslat na ucet do CNB (ktera nema pokladny). Slozeni hotovosti na ucet vedeni v jine bance je docela horor - v nekterych bankach zlaty dul (poplatkove), nekde to nelze vubec (myslim, ze to snad je i v kolizi s jejich licenci? - povolenim k bankovni cinnosti),...
    Vycet, resp. analyza jak zaplatit co nejlevneji nebyla v tomto clanku popsana a rozebrana spravne. Velmi povrchni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).