Hlavní navigace

Názor k článku Poslat nebo neposlat řeckého čuníka na porážku? od benzin - To je jasne ze je nic bankrotu neusetri,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 6. 2011 13:17

    benzin (neregistrovaný)

    To je jasne ze je nic bankrotu neusetri, ale v tuto chvili se jeste o bankrot nejdena. Jedna se skutecne o "restrukturalizaci" dluhu. A to v praxi znamena, ze splatnost pujcek statu EU se prodlouzi, coz v praxi znamena ze misto toho aby Recko splacela statum (tzn. obcanum) bude ty penize pouzivat na splatky uveru ktere maji od soukromeho sektoru. K tomu navic dostanou od EU dalsi pujcku, ktera jde take z velke casti do soukromeho sektoru. V podstate se tak prevadi dluhy u soukromych spolecnosti na dluhy u EU.

    A ten halvni roznil oproti Bankrotu? No ten je preci v tom, ze pri bankrotu se spoplatni vsechny dluhy naraz. Recko vyrovna jenom do vyse do ktere uznaji za vhodne (takze kazdemu daji treba 5%). Kdezto u restrukturalizace dochazi k prevodu dluhu od jednoho veritele k druhemu. Recko je v pr... tak jak tak jenom se meni kdo tu utre pr.. a to budou obcane EU (i CR, ktere za nektere dluhy prevzalo zaruky).

    Btw. a nakonec taky se jedna o to ke komu pujdou zisky z prodeje podniku a majetku, ktere Rekove maji, jestli se pouziji na kriti dluhu (kdyz bude jeste restrukturalizace probihat) a nebo pujdou do provozu statu, kdyz to bude po bankrotu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).