Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Porodné se sníží, ale přesto je to luxus od berushka - Ještě mi však nikdo nevysvětlil, jak se má...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2007 6:13

    berushka (neregistrovaný)
    Ještě mi však nikdo nevysvětlil, jak se má matka v 21 měsících věku dítěte rozhodnout, kdy chce skončit mateřskou, když vůbec netuší zda za 15 měsíců (ve 3 letech dítěte) vůbec sežene místo ve školce a následně zaměstnání? Protože sehnat místo ve školce není jednoduché - u prvního dítěte trvalo 2 měsíce, u druhého už půl roku.
  • 26. 11. 2007 10:22

    Lesi (neregistrovaný)
    On ten tříletý rodičák je převážně pro zaměstnané ženy, kterým ve třech letech dítěte končí rodičovská dovolená a do práce nastoupit musí. Takové v současném systému byly "trestány" za to, že šly pracovat a celkově vyplacené dávky měly o rok nižší, než ženy, které do zaměstnání nenastoupily. Teď mají možnost zvolit délku pobírání rodičovského příspěvku, která odpovídá době rodičovské dovolené a nebudou na tom nijak bity oproti ženám, které zůstanou doma déle.

    MMCH argument o shánění místa ve školce mi přijde divný - pokud ho u tříletého dítěte sháníte půl roku kvůli nedostatku místa, proč myslíte, že u čtyřletého dítěte ho budete shánět kratší dobu?
  • 28. 5. 2008 10:32

    anonymní
    jestli se neumite rozhodnout, tak si vyberte variantu, ktery byla uz predtim a novych moznosti si nevsimejte, delejte jako ze nejsou. rozhodovat se budou ti, kteri maji jasno. neni to tak tezke, vidte
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).