Hlavní navigace

Názor k článku Porodné se sníží, ale přesto je to luxus od Pan D. - Jak se říká, každá mince má dvě strany....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2007 13:05

    Pan D. (neregistrovaný)
    Jak se říká, každá mince má dvě strany. Zaměstnavatel má dost starostí a nákladů na zaměstnance a teprve v položce, kterou "vymyslela" naše současná vláda - superhrubé mzdě, uvidíte, jaké jsou skutečné náklady i na docela malý plat. Ovšem, je taky pravda, že zaměstnavatelé často hrubě hřeší na dojem, že lidé se nechávají zaměstnávat, protože nemají dost odvahy na samostatné podnikání a o to víc je dřou.
    Čímž se jich nechci zastávat. Třeba na tu amniocentézu by si manžel neměl ani brát dovolenou, ale měl nárok na volno "na paragraf".
    A ještě jedna věc - když se nechávám zaměstnávat, musím počítat s nižším příjmem, ale na druhou stranu mě chrání zákoník práce, který mi dává třeba v případě dovolené možnost vybrat si ji v souladu s potřebami mými a také zaměstnavatelovými. Takže když se zapřu (asi přijdu o práci, protože se něco určitě najde později), nikdo mě nemůže nutit, abych si nevzal v létě dovolenou. Je ovšem potřeba uznat, že když pracuje nyní manžel na sebe, tak taky jen těžko si dovolí zmizet v plné sezóně na 14 dní někam k moři a odloží si to taky na volnější období.
    No a nakonec ještě jedna věc - čím větší zaměstnavatel (speciálně ve stavebnictví), tím lepší má přístup k velkým zakázkám, ale pokud není natolik veliký, aby si mohl dovolit jen dát stavbě své jméno (Strabag, Metrostav, Tchas) a na drobější části si najmout někoho jiného, tak se zase musí pohybovat v džungli státních úředníků a různých managerů-rychlokvašek, kteří si našli místo někde ve středním managementu a mít v ruce jednak rozpočet na relativně nízké číslo nabídkové ceny za zakázku (ono se to potom různými dodatky aspoň zdvojnásobí, ale to už nikdo nekontroluje) a také dostatečně tlusté obálky. Navíc si chce sám žít dostatečně pohodlně a protože se pohybuje stále na hraně zákona, tak neví ani dne ani hodiny, kdy mu někdo zatne tipec, tak k tomu přistupuje pocit, že co nenahrabe nyní, už v budoucnu nebude mít. No a tohle všechno dohromady vede k tomu, že i když by sebe o mnoho neokradl, kdyby zaměstnancům dal třeba i dvojnásobek, tak to neudělá. To už musí být hodně velká výjimka, aby se našel někdo slušný, jenže ten se zase nedostane k tomu nejlukrativnějšímu a lidem potom stejně nemůže zaplatit o moc víc.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).