Hlavní navigace

Názor k článku Porodné se sníží, ale přesto je to luxus od Dana - Právě dneska jsem na toto téma hovořila s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2007 12:38

    Dana (neregistrovaný)
    Právě dneska jsem na toto téma hovořila s dcerou, má syna, kterému 4.4.2008 budou dva roky.
    1) vláda brečela, že je nízká porodnost
    2) schválil se nový zákon, který byl na slušné úrovni jak po sránce finanční, tak po stránce délky MD
    3) nová vláda, nový zákon, zase k horšímu
    -jako matka (dvě dcery) jsem rozhořčena, co se zase upeklo. Na takovou hloupost může přijít pouze chlap.Porodné by jsem úplně zrušila. Když mladí uvažují o děťátku, tak se finančně připraví, nebo jsou možnosti, koupit dětské věci přes inzerát, bazar atd. Délka MD by měla býti max. do 4 let věku dítěte, finanční částka 7.800 Kč a to do max. délky MD. A proč?
    a/dáme-li dítě do jeslí /jestli ještě jsou/ nebo do školky, je stále nemocné, protože je v kolektivu, maminky, co jsou bezohledné, dávají i nemocné děti do MŠ, potom příjdou dětské nemoci.Když náhodou maminka má práci a bude převážně doma s nemocným dítětem, příjde o práci. Také je to pro maminku stresující, v práci jí musí zaskakovat, bude stačit udělat svou práci, kdy jí zase zavolají, že má nemocné dítě. Moc dobře si pamatuji tu dobu.
    b/kolik maminek s malým dítětem pracuje, jakou mají pozici na práci trhu. Žádnou, jak řeknou, že mají malé dítě, hned jim zavřou dveře před nosem. A hlavně, než se maminka rozhodne, že bude pracovat na zkrácený úvazek, aby přinesla domů pár korunek, musí se zeptat na mzdu, jak budou vypadat její srážky na zdravotní pojištění /další geniální zákon/.

    Naši páni si neuvědomují, že dítě je úvazek min. na 18 let, je to vysoký nadstandart a tím svým novým zákonem zpomalí, ne-li pozastaví porodnost.
    Vše je o penězích, oni žijí součastností a na budoucnost nehledí
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).