Hlavní navigace

Názor k článku Poplatek za vedení běžného účtu není absurdní od anonym - Záleží, jestli ten nákup hrazený platební kartou bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2008 10:10

    anonymní
    Záleží, jestli ten nákup hrazený platební kartou bude skutečně dražší než ten samý, ale hrazený cash. V obchodech, kde si můžete vybrat způsob platby, stojí /až na výjimky/ zboží stejně bez ohledu na způsob placení.
    Kaufland třeba zatím karty nebere (snad jediný z řetězců), ale pokud nekupujete jejich privátní srač*y, a kupujete kvalitnější, značkové zboží (kterým Kaufland zrovna moc nepřetéká), tak mnohdy zaplatíte za nákup víc nebo stejně jako v jiném obchodě, kde karty berou. Kydům typu "nejlevnější ve městě" už dávno díky praxi získané častým nakupováním nevěřím (a nejde jen o Kaufland ...). Každý obchodník má nějakou průměrnou marži a tak zatímco v Kauflandu stojí zboží A a B po stokoruně a u konkurence po 110,--, tak zase zboží C a D vás v Kauflandu vyjde po 110,-- a u konkurence za stovku. Jde o to, jestli do vozíku dáte jen A a B nebo jen C a D - to pak můžete ušetřit nebo prodělat podle toho, kde zboží nakoupíte. Pokud dáte do vozíku kombinaci A a C nebo B a D, jste u obou obchodů na tom stejně.

    Co mne tuhle zarazilo, byl nákup plechovky jakési barvy. U nás v místní drogerii za 199,--, v Obi a Baumaxu za 299,-- Stejný výrobce, stejné balení. Drogista karty nebere, řetezce ano. V tomto případě stokoruna rozdílu nemá s 2 - 3 % za nákup hrazený kartou své opodstatnění - jedná se o nepřiměřený zisk řetezců.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).