Hlavní navigace

Pojišťovna VIG úspěšně emitovala dluh

19. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pojišťovna VIG úspěšně emitovala podřízený dluh v objemu 400 mil. EUR se splatností 31 let. Kupón byl stanoven pro prvních 11 let.

Hlavní události

Pojišťovna VIG emitovala nový podřízený dluh v objemu 400 mil. EUR.

Západoevropské akcie by měly zahájit dnešní obchodování smíšeně.

Spojené státy dnes vedle tradičních žádostí o podporu v nezaměstnanosti zveřejní předstihové indikátory. V eurozóně se pak dočkáme spotřebitelské důvěry.

Hospodářské výsledky dnes reportuje například americký řetězec Wal-Mart Stores. V Evropě to bude mezi jinými Air France, Nestle, Aegon či Swiss Re.

Société Générale zvýšila doporučení na koupit pro dvě britské realitní investiční společnosti British Land a Land Securities.

Obchodování na zámořských trzích

Index S&P 500 nakonec během včerejší seance velkých změn nedoznal, když klesl o pouhé tři setiny procenta. Na jejím začátku však odevzdával až 0,4 %, když trhy neuspokojily zveřejněné makroekonomické ukazatele. Zklamáním byly statistiky z trhu nemovitostí o vydaných stavebních povoleních a zahájených stavbách a průmyslová výroba, která svým růstem zaostala za očekáváním trhu. V závěru dne pak pomohl akciím i zápis z posledního zasedání Fedu, ze kterého vyplynulo, že někteří centrální bankéři by byli pro ponechání úrokových sazeb na stávajícím minimu po delší dobu s ohledem na rizika plynoucí v současnosti pro ekonomiku.

Většině asijských trhů se dnes dařilo. Japonský Nikkei 225 vzrostl o 0,4 % a vystoupal tak na svoji nejvyšší úroveň od začátku května 2000. Výraznější zisky si dnes připsaly velké banky (například Mitsubishi UFJ Financial Group) nebo výrobce elektroniky Sony. Akcie si dnes polepšily i v Indonésii (+1,0 %) nebo Číně (0,7 %), naopak ztráty jsme zaznamenali u australského (-0,2 %) nebo indického indexu (-0,4 %).

Vienna Insurance Group

dan_z_prijmu

Pojišťovna VIG úspěšně emitovala podřízený dluh v objemu 400 mil. EUR se splatností 31 let. Kupón byl stanoven pro prvních 11 let, kdy je možné dluh poprvé i předčasně splatit, na 3,75 %, poté bude úročen pohyblivou úrokovou sazbou.

Společnost VIG již v minulosti vydávala podřízený dluh. Důvodem je především zlepšení kapitálu na plnění regulatorních požadavků, přestože pojišťovna je v tuto chvíli již velmi dobře kapitalizovaná. Oproti předchozí emisi se podařilo i výrazně snížit úrokové náklady. Emisi hodnotíme jako úspěšnou, nicméně s minimálním dopadem na cenu akcií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).