Hlavní navigace

Názor k článku Kupte si za pár stovek tým právníků a své starosti přehoďte na ně od Patrik Chrz - Já prostě na pojišťovny koukám jinak, než na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2010 22:48

    Patrik Chrz

    Já prostě na pojišťovny koukám jinak, než na ostatní firmy. Pojistka mi slibuje (nemá má slibovat) nějakou jistotu. V momentě, kdy nastane událost, která je ve smlouvě pojištěna, má pojišťovna bez protestu a bez odkladu plnit. To je smysl smlouvy. V momentě, kdy si pojišťovna ve smlouvě udělá takovýhle únikový východ, tak s ztrácí onen prvek jistoty.

    Když si půjdu kupovat výrobek, tak se budu hlavně zajímat o pověst výrobce, o to jakou v minulosti měly jeho výrobky kvalitu a až potom se začnu blíže zajímat o ten výrobek (jinak řečeno výrobek od některých firem bych si nekoupil, ani kdyby sliboval bůh ví co).

    U pojišťoven ale nejdříve budu číst pojistné podmínky a teprve poté se budu zajímat o její pověst, jak plní, atd. Protože současná praxe je za nynějších podmínek, ale ty se můžou do budoucna změnit (pojistné podmínky nikoliv, pokud s novými nebudu souhlasit).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).