Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak dostat z pojišťovny peníze za ukradené kolo? od d.lilly - Dobrý den, nějak se mi zdá, že když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2019 22:18

    d.lilly (neregistrovaný)

    Dobrý den, nějak se mi zdá, že když klient platí a nic se neděje, tal je všechno fajn. Mám tzv. pojistku na blbost. Půjčili mi elektrokolo a to mi někdo ukradl i s nezničitelným zámkem za 2000,-Kč, který jsem si zakoupila pro svou Elektro koloběžku. Pojišťovna se brání plnit, prý se to na pojištění nevztahuje. Nikde v podmínkách to nemají a majiteli Elektro kola byla způsobena škoda v několika tisících, kterou žádá po mě... Co mám dělat
    Bylo by fajn se podívat i z jiné strany úhlu, děkuji

  • 10. 4. 2019 7:32

    Patrik Chrz

    V tomhle se, bohužel, musím pojišťovny zastat. Obvyklou výlukou v odpovědnostních pojistkách je "schodek na svěřených hodnotách", což bude případ i toho kola.
    Další věcí je, že aby pojišťovna plnila, musí být prokázána odpovědnost jejich klienta - zde klient kolo zamkl, takže udělal vše proto, aby zabránil vzniku škody a je povinen ji nahradit jen z toho důvodu, že se k tomu uvázal při zapůjčení.

    Ono je to jednoduché - odpovědnostní pojistka obvykle stojí několik set korun ročně. A měla by krýt škody, jejichž pojištění stojí spíše tisícikoruny ročně? Pokud vůbec pojistit jdou (viz právě tento článek, kdy pojistit kolo zamčené někde před obchodem je téměř nemožné, zejména, pokud má vyšší hodnotu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).