Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Podvodníci našli způsob, jak si na vás založit účet od Pavel - s klientem ovšem v textu připouští, že třeba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2012 14:49

    Pavel (neregistrovaný)

    s klientem ovšem v textu připouští, že třeba mBank Vám bez osobního kontaktu účet neotevře. Je trochu rozdíl mezi vyplněním formuláře on-line a následnou kontrolou dokladů včetně podpisu papírové smlouvy a podvodníky využívanému systému, kdy zasíláte fotokopie dokladů a podpis smlouvy nahrazuje signace na netu heslem. MBank v tomto článku nemá co pohledávat.

  • 22. 5. 2012 19:20

    Patrik Chrz

    Pokud si proces ještě dobře pamatuji, tak při otvírání účtu není osobní kontakt s bankou potřeba, vše se dá vyřídit přes doporučené zásilky na poště, která by sice měla kontrolovat pravost dokladů, nicméně pokud podvodník je schopen vyrobit dostatečně kvalitní falzifikát (a stačí mu k tomu jen potřebné údaje), tak si účet u mBank otevřít může.
    Navíc mBank je pro takové podvodníky mimořádně lákavá z toho důvodu, že nemá limit na výběr z bankomatu platební kartou (jde nastavit až na bez koruny miliardu). V porovnání s ostatními bankami, které mají většinou několik desítek tisíc (výjimečně několik málo set tisíc), je to u nás unikát.
    Na druhou stranu je fakt, že dle vyjádření mBank to byla právě ona, kdo aktivně upozornil ČNB na tento druh podvodů.
    Nicméně existuje 100 % ochrana - být rychlejší než podvodníci a účet u potenciálně ohrožených bank si otevřít sám - druhý už neotevřou :D

  • 23. 5. 2012 10:13

    Milan (neregistrovaný)

    Tomu rikam 100% ochrana .... ja uz to tak skoro provozuju, i kdyz u vsech free bank ucet porece jen nemam.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).