Hlavní navigace

Názor k článku Podoba penzijní reformy dohodnuta. Co vás čeká v důchodu? od Nevolník - Tento odkaz, který uvádíte, nás informuje o tom,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2011 9:57

    Nevolník (neregistrovaný)

    Tento odkaz, který uvádíte, nás informuje o tom, že evropané dostávají za zvé daně více než američané. Je to zajímavé, neověřené, a ničím nepodložené tvrzení. Stačilo ho však vyjádřit pár větami. Upozorňuji, že fakta nehodlám ověřovat.

    Pokud si však myslíte, že jenom kvůli tomu, že někde jsou na tom jinak budu spokojený, nebo nespokojený, pletete se.
    Zajímá mne kolik odvádím já a co za to dostanu. Vidím, že co dostávám nestojí za nic a odvádím hodně. Nechci odvádět téměř nic a za to od státu nepožaduji téměř žádné služby. Požaduji po státu jen to, aby tvořil (minimálně) a udržoval (ze všech sil) "prostředí vhodné k životu". Toho však, jak se zdá, není schopen. Místo toho mi vnucuje služby o které nestojím a dělá si ze mne dojnou krávu.

    **
    Váš druhý odkaz, který jste uvedl pod "mými otázkami pro vládu (které jí předává pan Hovorka", je hrubý a nepřesný přehled o tom, kolik toho odvádíme státu přímo, ale pouze jen z výplat, a porovnání naší situace s pár ostatními zeměmi. Pro lidi, kteří nemají ani potuchy je to jistě zajímavé, ale takovým lidem není předkládána informace vhodnou formou a je to jen část informace. Více informací (i když ne výpočty), podle mne, přinášely už i speciální přílohy novin při vstupu ČR do EU.

    Tím nechci článek hanět! Je dobře, že jsou mezi námi lidé co si s něčím podobným dají tolik práce. Jednodušší je však udělat jeden rok přiznání k daním a večer si sednou s lahví brandy, fajfkou a vzpomínat co vše vám ten rok stát dal - a sakrovat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).