Hlavní navigace

Názor k článku Podoba penzijní reformy dohodnuta. Co vás čeká v důchodu? od Tomas - Blábol, na který reaguješ (tu druhou část příspěvku)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2011 19:01

    Tomas (neregistrovaný)

    Blábol, na který reaguješ (tu druhou část příspěvku) jsem napsal, ale ve větvi o blábolech se ani nic jiného psát nedá :-)
    S tvými názory (nebo s P.Chrzem)většinou celkem souhlasím. Ale o demografii toho (s prominutím) nevíte moc. Tím, že by se regulovala porodnost, ničeho dobrého nedosáhneš, viz ta Čína, kde politika jednoho dítěte začíná způsobovat už teď problémy a co teprve až rodiče dnešních jedináčků půjdou do penze. To, že tam navíc převažujou chlapi, ten problém ještě posílí.

    Ještě tak by dávalo smysl regulovat socdávky, aby s počtem dětí nestoupaly příliš a tedy nebylo možné, aby vícečetná nemakající rodina měla příjem 30t čistého (plus něco z šedé či černé ekonomiky), spíš se zaměřit na slevu na dani, aby si lidi nemuseli tolik rozmýšlet, jestli zvládnou jedno dítě nebo dvě (jestli vůbec budou mít dítě o příjmech moc není, spíš ten počet). Já moc nechápu, proč je sleva na dani na poplatníka větší než na dítě, ze své zkušenosti vím, že dítě stojí víc než dospělý...

    Od politiků ale nic racionálního čekat nelze. Ti si ani neumí spočítat, o kolik jim klesne plat a pak se diví, jaké že snížení si to odhlasovali apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).