Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Podněstří: Neexistující stát s neexistující měnou od TondaJ - Hezká reportáž. V Tiraspolu jste byl jen přes...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2011 11:10

    TondaJ (neregistrovaný)

    Hezká reportáž. V Tiraspolu jste byl jen přes den, nebo jste někde přespával? Máte tip na krátkodobé levné ubytování? Co vím, tak v Podněstersku je poměrně přísný režim policejní registrace cizinců a i kvili jednodennímu pobytu musí cizinec projít složitou registrační procedurou (a z akaždý den pobytu se platí správní poplatek). Tak to bylo před pár lety, aktuální situaci neznám.

    Pokud si dobře pamatuju, tak ale roaming v Podněstersku nefungoval, neměli svoje GSM, ale pro mobilní síť používají CDMA (operátor Interdnestrcom). V Tiraspolu ale občas fungovala moldavská GSM síť, tak se dalo volat moldavskými mobily (mají dva operátory Moldcell a Orange).

  • 23. 9. 2011 11:57

    dalich .

    S pobytem by nebyl problém, nikdo po mě registraci nevyžadoval, co jsem se na hranicích ptal. Já jsem tam nespal, jen jsem to trošku více projel, ono Podněstří zase tak velké není.

    Pokud jde o GSM, má tam pokrytí Orange, alespoň v Tiraspolu jiná síť nebyla, roaming fungoval, ale nezkoušel jsem data. U UA a MD hranic chytáte i jejich operátory.

    Tip na ubytování: http://www.marisha.net/

  • 12. 12. 2011 13:17

    HTB (neregistrovaný)

    prihlaseni neni problem , se mnou zajel bratranec moji mazelky na policii a zapet minut bylo hotovo .Ukazal jsem pas , napsali si par veci ,do pasu mi strcili papirek kterej jsem odevzdalza dva dny na hranicih a bylo to vsechno .Registrace byla zdarma!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).