Hlavní navigace

Plaťte za služby, které neposkytujeme!

26. 7. 2002
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Představte si banku, která začne nabízet kontokorentní úvěr. Poplatky za tento úvěr vám ale naúčtuje i za období, kdy ho ještě neposkytovala! Připadá vám to nemožné? A přeci se to stalo!

Čtenářská zkušenost:

Po přečtení článku pana Šebesty jsem se taktéž rozhodl podělit o zkušenosti s GE Capital Bank.

Jako dlouholetí klienti této banky jsme se rozhodli v květnu 2002 společně s manželkou k uzavření smlouvy o debetním účtu. A ejhle, aniž byla tato smlouva mezi mnou a bankou uzavřena, aktivní GE banka započala stahovat měsíční poplatek ve výši 300 Kč. Po upozornění na tento problém mi byl tento poplatek vrácen zpět na účet.

Patáliím ale zdaleka nebyl konec, neboť ani ne za týden mi GE CB opětovně stáhla poplatky, tentokrát v jednom výpisu 3×1000 Kč jako poplatky za kontokorentní úvěr, a to prosím za období leden, únor a březen 2000 – v tomto období nejen že jsem já o tomto finančním produtku ani nevěděl, ale banka ho ani nenabízela!

Domnívám se, že je vrchol finanční negramotnosti této banky, když nedokáže svými nástroji a lidmi ošetřit takový problém, jako je správné a oprávněné inkasování poplatků. Touto cestou varuji a nabádám všechny klienty GE CB – pozorně čtěte své výpisy z bankovního účtu u CE CB a kontrolujte si správnost a oprávněnost vám účtovaných poplatků za poskytované služby!

MUDr. Igor Valach
(text prošel redakční úpravou)

Vyjádření GE Capital Bank:

Odpověď na dotaz čtenáře Mešce

Praha
12. července 2002

Ze strany GE Capital Bank došlo k chybě, díky které byly panu Valachovi špatně vygenerovány poplatky. Po upozornění byly peníze neprodleně připsány zpět na účet. Panu Valachovi se rovněž dostalo omluvy, kterou mu před několika týdny naše pracovnice osobně doručila. Vzniklá chyba nás samozřejmě mrzí, nicméně věříme, že se pan Valach opět stane našim spokojeným klientem.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank

Redakce

Tabulka č. 427
Účtovat poplatky za vedení debetního účtu před uzavřením smlouvy není možné, což si uvědomila i GE Capital Bank a stržený obnos s omluvou navrátila. Nedlouho poté si ale znovu neoprávněně naúčtovala poplatky, dokonce za službu, kterou ve vyúčtovaném období ani neposkytovala. I tyto v reklamaci s omluvou vrátila. Na návrh pana Valacha udělujeme GE Capital Bank zlámanou grešli za neoprávněné inkasování poplatků.

Zajímá vás, kdo již získal naše ocenění? Podívejte se na Zlámaná grešle / Zlatý dukát.

Máte také nějakou špatnou zkušenost? Nebo chcete naopak někoho pochválit? Příspěvek do nové rubriky Měšce můžete zasílat i vy! Tešíme se na ně na adrese redakce@mesec.cz, autor každého zveřejněného zážitku od nás navíc obdrží tričko s logem Měšce. Ti z vás, kteří do konce roku pošlou nejvíce zkušeností, případně nejzajímavější příspěvek, se kromě toho mohou těšit na zajímavé dárky.

dan_z_prijmu

Pro finanční instituci, jíž se ohlas týká, bude mít vaše zkušenost trvalé následky. Za kladný ohlas jí totiž redakce jménem čtenářů udělí „zlatý dukát“, záporný ohlas bude oceněn „zlámanou grešlí“.

Každá instituce, které se čtenářská zkušenost týká, přitom přímo v článku dostane prostor pro vyjádření. Jakým způsobem jej využije – zda k omluvě, poděkování, osvětlení situace či jinak – je plně na jejím uvážení. Takže – vzhůru do toho!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).