Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Platit nebo neplatit poplatky u lékaře? od jezevec - Vedle regulačního efektu jde zejména o přilití trochy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2008 11:10

    jezevec (neregistrovaný)
    Vedle regulačního efektu jde zejména o přilití trochy peněz do zdravotnictví. Vybrané pojistné z našich platů již dávno nestačí na zdravotní péči západoevropské úrovně.
    Až si tedy někdy vítězoslavně ponesete domu paralen v ceně deseti korun na recept "zadarmo", přičemž jste s banální chřipkou votravovali dokrota v hodnotě n-set korun - pomněte že kvuli milionu takových desetikorunek a třicetikorunek pak někde zbytečně chcípne deset malých dětí, jejichž léčba je dnešní úrovní lékařství sice řešitelná, ale naše pojišťovny na ně "nemají peníze".
    Jak nepřeju nikomu nic zlého - upřímně přeju každýmu kdo ušetřil třicet korun, aby onemocněl nějakou vzácnou formou rakoviny, která se u nás neléčí, ale za pět mega v rakousku by to šlo. Ale nejsou peníze kvuli milionu třicetikorunek.
  • 2. 1. 2008 12:05

    MoB (neregistrovaný)
    Je to tak. Kvůli paralenu je řevu jak v cirkusu, ale vitaminové doplňky se kupují o sto péro - opět to mám z vlastní zkušenosti (holt příbuzné si člověk nevybírá).
    Jsem hodně zvědavý na nějaké to vyhodnocení dopadu poplatků, možná už na konci roku se uvidí, jaký to má vliv (určitě ne už za měsíc, jak navrhoval nějaký lidovecký chytrolín).
    Ono i o zákonu o provozu na pozemních komunikacích se diskutovalo jaký bude mít ohromný dopad, a houby houby. Takže uvidíme...
  • 2. 1. 2008 12:06

    ivka (neregistrovaný)
    Myslím,že jezevec to nepochopil vůbec,lékaři dostávají nadále peníze od pojistoven a co u nich platíme,jde do jejich kapsy,ne státu!!!!! Stejne tak lékárnám jde všechno do kapsy!! Všichni výdělečně činní platí zdravotní pojištění z platu!!!!! Platíš 2x,umělče!!!!
  • 2. 1. 2008 13:11

    jezevec (neregistrovaný)
    myslim že ivka nepochopila systém pojištění.

    vy platíte pojištění - nikoliv ovšem státu, ale pojišťovně.
    taktéž lékaři a lékarníci nedostávají peníze od státu, ale od pojišťovny - tyto peníze jim jdou všem "do kapsy" (teda pardon - oni z toho platí nájem a provoz prostor, plat personálu, vybavení, účetnictví, atd).

    technicky vzato - má se z veřejného dravotního pojištění platit mafie, co zaměstnává ilegální ukrajince? ne? no vidíte, a tyhle firmy většinou ve firmách uklízejí.
    takže berte tech 30/90 korun třeba tak, že připlácíte lékárníkovi a doktorovi na úklid, aby se úklid nemusel platit ze zdravotního pojištění. víc pak zbyde na léky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).