Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Platba do zahraničí se může oboustranně pořádně prodražit od bobina - Mám těžkou zkušenost s posíláním peněz do Německa....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2009 8:33

    bobina (neregistrovaný)
    Mám těžkou zkušenost s posíláním peněz do Německa. Měla jsem tam poslat 9 Euro jako platbu za knížku, přes banku chtěli tenkrát poplatek dokonce 1500Kč, přes Western Union 450Kč a na poště za tutéž službu dokonce 700Kč. Nakonec jsem zvolila právě cenné psaní. Po půlroce mi přišlo z univerzity, že peníze neobdrželi. Na reklamaci pošta po 6ti týdnech reagovala s tím, že dopis doručila. A teď jsem v konci, protože pan profesor údajně nic neobdržel. A vše teď leží "morálně" na mně, protože já přece neobviním profesora, že peníze ukradl, zato univerzita může obvinit mně, že jsem do toho dopisu žádné peníze nedala. Poučilo mě to. Příště posílám peníze přes kamarádky bydlící v konkrétní zemi.
  • 23. 4. 2009 8:43

    Patrik Chrz
    Fakt je, že cenné psaní klade nároky na poctivost příjemce.
    Poslala jsi to skutečně jako cenné psaní (ve speciální plastové obálce) a nebo jako doporučený dopis v papírové obálce? Papírovou obálku je celkem jednoduché vykrást - jednou jsem takhle posílal 20,50 EUR. Někdo obálku lehce nařízl a 50 centovou minci z ní ukradl - naštěstí 20 EUR doručeno bylo.
    Cenných psaní jsem poslal docela dost - než jsem začal využívat služeb devizových společností (pro známého kupuji na německé eBavy vláčky) a vykradeno nebylo žádné. Ale asi 5 ks se mi jich ztratilo - naštěstí co se náhrad týče nedělá Česká pošta žádné problémy, v tomhle jí mají soukromé služby (UPS, FedEx, DPD, PPL) co dohánět.
    Pokud chceš mít potvrzení, že peníze byly skutečně odeslány, využij té devizové společnost - za stejnou cenu jako cenné psaní (100 Kč) máš potvrzení, že opravdu odešly a v případě, že by nebyly doručeny, máš kde reklamovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).