Hlavní navigace

Názor k článku Petr Němec: Politici strkají hlavu do písku před neplatnými exekucemi od * - "No, oni si asi ti důchodci našli jiný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2015 11:41

    * (neregistrovaný)

    "No, oni si asi ti důchodci našli jiný způsob socializace, a tak jejich návrat do ordinací bude trošku pomalejší. Ale nebojím se toho, že k tomu nedojde."
    Hm. Takže co se nehodí k světonázoru, to budeme ignorovat. Třebas i ta, jak říkával jistý V.K., tvrdá statistická data. A budeme doufat, že se ta data časem změní. Nu, změnit se mohou jen vlivem jiných vnějších podmínek, ale což.

    "A nevím, jak Julínek souvisí s výší nemocenské (kvůli které, jak sám souhlasíte, lidé hlavně nemoci přecházejí), ta byla na žebrotu už dávno před ním."
    Pravda, nemocenská, to zase bylo Drábkovo dílo.
    No, na žebrotu, o kom hovoříme? Lidí, kteří berou a) nemocenskou ve výši 10% příjmů, a zároveň b) výpadek příjmu znamená žebrotu, tak takových mnoho není. Statisticky zanedbatelné.

    "Když se člověk zamyslí na vašimi argumenty (zavedení poplatku snížilo počty návštěv lékaře, "
    Nic takového netvrdím.
    Tudíž tvá úvaha vychází z chybného předpokladu. A statistika tvou úvahu také nepotvrzuje.
    (Mimochodem, statistika zaznamenala krátce před zavedením poplatků zvýšenou návštěvnost, krátce po zavedení sníženou, ovšem z dlouhodobého měřítka téměř nulový vliv. To už větší vliv mělo, i když také jen velmi malý, a to celé bylo asi jediné z Julínko-Drábka přínosné, omezení předepisování banalit typu Paralen.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).