Hlavní navigace

Názor k článku PayPal: Rok 2013 přinese platební revoluci, ale NFC to nebude od jj - Ano, podívejte se na www.kartavmobilu.cz nebo www.nearfield.cz ,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2013 21:23

    jj (neregistrovaný)

    Ano, podívejte se na www.kartavmobilu.cz nebo www.nearfield.cz , obchodníkovi stačí pouze jeden terminál pro bezkontaktní platební karty a nic víc nepotřebuje a přijme s ním všechny druhy kontaktních i bezkontaktních karet. Dnešní bezkontaktní platební karta je také vlastně NFC (technologie Near Field Communication), to je úplně stejná technologie. Liší se pouze nosič karty (může to být plast, nálepka, mobil; či dokonce jen SIM karta či paměťová karta - zatím u nás není), karta je jinak úplně stejná a přijímá se stejným terminálem.
    Certifikované mobily se samozřejmě budou rozšiřovat, měly by tam být skutečně všechny NFC modely, určitě s Androidem, WP8 a snad i další. Ano, je potřeba vyměnit SIM, ale to je především kvůli bezpečnosti.
    Ohledně vadnosti je to opravdu těžko říct, také jsem měl mobil v reklamaci, ale pokazit se to opravdu může kdykoliv, nezávisle na NFC. No a do budoucna se můžeme dočkat i speciální SIM karty, kde bude celý NFC čip, pak by stačil opravdu jakýkoli smartphone. (nyní je na SIM tzv. secure element a NFC čip musí být v telefonu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).