Maso nepodražilo. Mléčné výrobky podražily. U zeleniny spíš záleží, jestli člověk koupí to, co je zrovna v akci. Chleba a rohlíky podražily o 20%. A s DPH bude jen hůř...
Tak ale stále ti, co si vaří na tom jsou (z hlediska financí), o kvalitě nemluvě, za vodou...
Teď jsem kupoval čistá leča ve sklenicích (byly v akci) a všiml jsem si, že oproti těm, co nejsou v akci jsou o hodně řidčí, asi to ředí vodou.
Nebo jsem včera kupoval margarýn a vedle klasických značek byla nějaká nová, o polovinu dražší (ale měla menší gramáž aby to nešlo tak poznat na ceně), na obalu velký obrázek másla a texty "S MÁSLEM" a po přečtení malého písma jsem se dozvěděl, že je tam "0,5% másla" ano správně půl procenta :).
O kvalitě párků se ani nemá cenu bavit. Koupim levný šunt a je tam soja, kopím za 140 Kč kilo a jsou tam zuby a křupky, prostě hnus. Ještě že nemůžou pančovat maso z výseku (když pominu tu jejich novinku "křehčení" ala injekčního přidávání vody a chemie dovnitř).
Ze stravování se pomalu stává boj.
Levná meníčka kuchaři nevaří (do 100 Kč), ale smaží, nedávají si s tím práci a základní potraviny se šidí, jak se to dá.
Je zajímavé, jak hodně lidí se každý den stravují v restauracích a přitom jsou schopni akceptovat tu v průměru nevalnou kvalitu jídla, která se tam podává.
Joj, to jsme zase offtopic :). Jsem to tu pěkně zvrhnul