Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Odhad nemovitosti vás může připravit o desítky tisíc. Jak se bránit? od Petr - Rezervační zálohu jsem jednou nesložil, přesně jak tady...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2015 8:31

    Petr (neregistrovaný)

    Rezervační zálohu jsem jednou nesložil, přesně jak tady radíte a mojí moc chtěnou nemovitost mi realitní makléř po právu prodal. Takže když nemovitost chcete, tak rezervační dohody čtěte a nemovitost rezervujte!

  • 28. 7. 2015 11:17

    xf (neregistrovaný)

    Jó, rezervační záloha. To znám.

    Prý kolik můžete přinést peněz? A kolik by to mělo být? Co nejvíce a v hotovosti. To je mám přinést v igelitce: Nó, ano. A co smlouva? To uděláme potom. Co když peníze v igelitce přinese i někdo jiný? Tak bude mít přednost ten, kdo přinese více.

    Kolega tu hloupost udělal, a přestože si jeho žena vymínila, že bude o tom zápis, a bude to vratné (písemně) v případě problémů, které kvůli neschopnosti realitky skutečně nastaly, a kupodivu realitka na to přistoupila, což vůbec není časté, tak peníze nevrátili. Tak se s nimi, s nejistým výsledkem, soudí.

    Ale každý svého štěstí strůjcem. Já jsem nikdy na tohle nepřistoupil, také "mi" realitník prodal. A co? Koupil jsem později jinde, a lépe.

    Kdepak, nejprve smlouva a ověření stavu, a teprve potom peníze. Solidní člověk na to přistoupí, od nesolidního tímto hned pryč. Člověk tímto s vysokou pravděpodobností odfiltruje nesolidní šmejd hned na začátku. Solidní prodávající ví, že jen idiot podepíše bianko šek, což složení zálohy bez odladění smlouvy je. A to říkám i z pohledu prodávajícího, žádné zálohy.

    Ostatně z pohledu prodávajícího: ten má s nemovitostí před prodejem náklady, platí fond oprav, energie, utíká mu nájem apod. A tu má podle tebe přijít realitka, nějaký čičmunda, zkásnout zálohu.... kterou si pokud kšeft nevyjde nechá. Prodávající, který má náklady, z té zálohy neuvidí na jejich pokrytí ani pětník. Realitka je vysmátá, protože jim je to buřt, záloha je obvykle ve výši provize, tak nač by se měli snažit. Což je další důvod, proč zálohu neplatit. A když, tak majiteli a jen ve výši nákladů, jakýsi "nájem".

    On A. L. je sice pitomec, většinou píše nesmysly, ale v tomhle má pravdu.

  • 28. 7. 2015 17:27

    ufzg (neregistrovaný)

    že by taková igelitková aukce? Nebo takzvané "otevírání igelitek"? Nebyla by praktičtější krabice od vína nebo od bot? Ta igelitka je průhledná, zvýrazní obsah a cestovat třeba tramvají s igelitkou mi příjde dost nepraktické a nebezpečné. Kolik bankovek se může vejít do takové igelitky? Metrický ústav by jí mohl zavést jako měrnou jednotku. Dovedu si představit někde v Zambezi (miliardová inflace denně) že černoch na tržnici řekne třeba: "Jó pane jeden chleba? To máme dvacettři igelitek" A pak třeba ta ekologičnost těch igelitek. Víte, aby se nerozpadla náhodou dřív někde s penězi po cestě než pohozená prázdná někde v lese.

  • 28. 7. 2015 18:05

    xf (neregistrovaný)

    Inu, to jsou služby realitek, za které si říkají 3-5% z ceny nemovitosti. Prý svěřte se do rukou profesionálů. Dobrou realitku jsem ještě nepotkal, a to jsem už jednal s asi 50+ ti. Koupě i prodej. Celkem slušné jednání, ale i tak si to člověk musí ohlídat a zaplatit sám, tedy realitka nebrání obchodu, a i něco užitečného udělá, u každé tak 15-té.

    Právník, stavař a notář by vyšel na zlomek ceny za zcela jinou úroveň. Ale to je lidem líto platit.... Tedy ne že by neměli zájem, ale podívej se - za pivo....
    A já se vlastně ani nedivím. Na Mladé Frontě Babiš stále dokola běží neoznačená reklama na Bytecheck, Alison.... a to co tam hoši a děfčata předvádí, za to bych také nechtěl platit. Tam berou povědomí o "odborné" úrovni, a realitku berou jako nutné zlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).