Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Od roku 2014 si někteří zaměstnanci budou muset počítat daně sami od JKL - Jaká "solidarita"? Příjem 100 000+ přece zaměstnanec nemá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2013 13:38

    JKL (neregistrovaný)

    Jaká "solidarita"? Příjem 100 000+ přece zaměstnanec nemá jenom tak, že by to našel každý měsíc na účtu nebo ve schránce ZA NIC. Ani mu takové místo nepřidělil pán Bůh. Dokonce se ani nezahřmělo, z nebes se neukázala ruka Osudu a neřekla: "Ty budiž do konce světa mega pánem a ber obří prachy!"; "A Ty budiž až do konce světa jenom bídným červem v prachu země a bídě!"; "Lidé, nikdy nemůže být jinak, protože Osud takto rozhodnul!"

    Pak bych různé "progresivní zdanění", "solidární daně" a další věci chápal. Protože lidé, kteří mají velké platy by je měli vyloženě jako výhru v loterii a bonus a je jenom dobře, aby se podělili...

    Jenže ono to tak není! Člověk s platem 100 000+ musí mít opravdu speciální dovednosti, jazykové znalosti, musí toho opravdu hodně umět.
    Já mám taky mnohem větší příjem než kdokoli z mých bývalých spolužáků nebo lidí v okolí a stále se zvětšuje.

    Jenže když oni chodili na pivo a diskotéky, tak já se učil a pracoval. Když jezdili na dovolené, dělali si páteční grilovačky a blbinky, já se učil a pracoval. Když oni začli pracovat v práci chvilku od místa, kde bydleli, tak já pracoval mnoho hodin cesty daleko, bez toho, abych něco nebo někoho znal, kvůli práci jsem se stěhoval a sjezdil půl světa. S rodinou jsem se třeba neviděl i měsíce, oni každý den. Už jako kluk na ZŠ jsem se musel postavit vlastním rodičům, kterým se moc nelíbilo, že nechci být dělníkem ve výrobní fabrice s "jistou prací" a nebylo to jednoduché, protože mě dokonce i vyhodili z domu, ale nepolevil jsem.

    A teď, když jsem si tedy oproti ostatním svým maximálním úsilím něco vybudoval, tak mám být solidární s těmi, kteří chlastali, když já jsem pracoval, kteří čuměli na seriály, když já se učil?

    Tohle je zvrácené a nespravedlivé!!!

    Je logické, že když někdo vydělávání peněz a své budoucnosti věnuje minimum, tak také minimum dostane. A když druhý tomu věnuje maximum, tak mezi nimi klidně bude mnohonásobný rozdíl...

    Pokud někdo jenom sedí před TV a cpe se, tak má tlustý zadek. Jiný cvičí, sportuje a má pevné tělo, je mrštný a samý sval...

    Asi by bylo trochu naivní očekávat, že můžu celý den kouřit, chlastat, sedět u PC, TV, dojít maximálně k ledničce a budu mít pevné zdraví a svalnaté tělo. Zrovna tak nelze očekávat, že se budu mít kdovíjak skvěle, pokud si jenom "odsedím" čas ve škole, splním si jenom to, abych to nějak dodělal, pak si najdu první práci v nejbližším okolí, kde budu docházet jenom 5 dnů v týdnu na 8 hodin s otráveným ksichtem a víc nic dělat nehodlám.

    Možná je to pro někoho šok, ale je naprosto vyloučené, aby takový člověk měl zdraví nebo aby měl skvělý život!!

    Za to ale opravdu nemohou lidé, kteří pracovali, aby na tom byli lépe!

  • 13. 3. 2013 14:12

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    No vidíš, ti tví spolužáci si aspoň něco užili, při grilovačkách se pobavili, pokecali, popili, s dětmi se viděli každý den, na dovolené se cachtali v moři nebo chodili po horách...

    Ty máš sice hafo peněz, ale než si je stačíš užít, tak to s tebou může seknout jako s Měkotou a budou ti prd platný, stejně jako jemu...

  • 13. 3. 2013 14:35

    Alien (neregistrovaný)

    Souhlasim s JKL nesouhlasim s Medou Bedou. Nevidim duvod platit solidarni dan za moji iniciativu byt vzdelanejsi a byt tak za praci lepe ohodnocen na ukor nekoho kdo prosel zakladku se 4 a pak si stezuje ze ma mensi plat. Kdo nic nedela nema nic kdo dela vic bude se o to delit s povalecem ??? to opravdu ne!!! V dnesni dobe si muze kazdy vybrat svoji cestu za lepsim vzdelanim a pracovnim ohodnocenim a je to pouze na nem jak se k tomu postavi.

  • 13. 3. 2013 14:58

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Á, další programátor, co mu dělá problém přepnout si klávesnici na češtinu... BTW já ve svém příspěvku píšu něco o solidární dani?

  • 13. 3. 2013 19:31

    power (neregistrovaný)

    nepřímo ano-odmítavou reakcí na příspěvek který tuto solidaritu kritizuje. Já s ním vlasně také souhlasím, přestože se mě to zdaleka netýká. I já se domnívám, že stokoruna má být zdaněna stejně tomu kdo má jednu i tomu, který jich má pytel. Jinak je to naprosto demotivující. Solidaritu si dovedu představit pouze v odvodu zdravotního pojištění, tam se dá odůvodnit.

  • 18. 3. 2013 12:45

    Mareš (neregistrovaný)

    No tak zrovna zaměstnanec farmaceutické společnosti by měl mlčet a být rád, že je rád. Nic proti nim osobně, to ne, ale ten jejich byznys poněkud zatouchá. :-)

    Ale vůbec nejvíc se mi líbí ti, kdo vystudovali vysokou školu zadarmo, za peníze ze společné hromady, ale když pak na tu hromadu mají přisypávat adekvátně více, začnou se čertit a volat o nespravedlnosti.
    Ano, daně jsou svinstvo principielně. Ale studium na vysoké škole není zásluha, to je benefit a privilegium. Tím spíše dnes, kdy hlavním cílem studia není získání odbornosti, ale získání papíru na vyšší plat. :-P

  • 18. 3. 2013 15:59

    Tom (neregistrovaný)

    Jestli vám jejich byznys zatuchá, tak byste mohl zkusit vyvíjet nějaké léky sám. Co? Moc těžký? Socanský kecy o vysoké škole vystudované zadarmo si nechte od cesty. Ještě jste mohl říct, že to bylo z peněz pracujícího lidu. Ty vysoké školy nejsou zadarmo, platí se z daní. A opět lidi s většími příjmy přispějí proporčně víc. A lidé bez VŠ profitují z toho, že vzdělanější část populace například vytváří pracovní příležitosti a kapitál.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).