Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Změna: od roku 2012 na dohodu odpracujete až 300 hodin ročně od M. - Dosud se z DPP neplatí sociální a zdravotní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2011 17:59

    M. (neregistrovaný)

    Dosud se z DPP neplatí sociální a zdravotní pojištění.Od příštího roku nás čeká změna: jakmile měsíční příjem z DPP přesáhne 10 tisíc, bude se z ní muset sociální a zdravotní pojištění odvádět.

  • 14. 11. 2011 20:38

    bo (neregistrovaný)

    No to je hezký, ale bude se odvádět z celého, nebo jen z toho co přesáhne 10 tisíc? A včil mudruj.

  • 15. 11. 2011 10:27

    Autor článku (neregistrovaný)

    Právě kvůli takovým účelovým výkladům proti smyslu zákona, jaký zde prezentujete..., jsou zákony povýtce tak kazuistické a složité, jak v úvodu debaty kritizoval Honza... Nechci Vás samozřejmě urazit, proto volím nekonfliktní formulace, jakkoliv se mi Váš přístup vůbec nezamlouvá, ale přesně Vy zašmodrcháváte věc, tam kde je jednoduchá a děláte vědu z banality. 1. Odpověď by měla být zřejmá již z textu článku. 2. I kdyby ne, což se podívat do textu zákona? 3. A když ani to ne, což takhle zapojit zdravý selský rozum? - Je to dosti dobrá internpretační pomůcka, věřte mi! Přišlo by Vám rozumné, aby někdo,kdo pobírá odměnu 10.001,-- Kč měsíčně, byl pojištěn z 1 koruny??? SAMOZŘEJMĚ, ŽE ODVODŮM PODLÉHÁ PŘI PŘEKROČENÍ ZÁKONEM STANOVENÉ HRANICE VÝŠE PŘÍJMU CELÝ ZAPOČITATELNÝ PŘÍJEM!

  • 15. 11. 2011 10:39

    Jarmila (neregistrovaný)

    No problem. Založím dve firmy a vyúčtuju každý měsíc 2x 9.999,- Kč. A jsme tam, kde jsme byli předtím, jen to bylo na jednom papíře, ne na čtyřech.

  • 15. 11. 2011 13:26

    Autor článku (neregistrovaný)

    Abych řekl pravdu, vůbec Vám nerozumím: Co budete jako zaměstnanec činný na DOPČ komu účtovat? Jaké budete zakládat firmy? To už je zmatení na druhou!!! Nepůjde o obchodně-právní vztah, ale pracovně-právní, nadto (tedy na druhou), i pokud zaměňujete vztah obchodní se vztahem pracovním, tak stále je zaměstnanec (dodavatel) fyzickou osobou nikoliv právnickou osobou...? Mám občas snahu a zájem debatovat se čtenáři, ale tady už se při veškeré snaze ztrácím... (Také jsem měl pocit, že reaguji na příspěvek muže - nyní p. (sl.) Jarmila, ale možná se pletu... A nechci se vracet o krok zpět a kontrolovat IP adresu či jak se tomu říká, v tomto jsem narozdíl od práva totálním laikem...) Nehledě na to, že tento "úžasný fígl" Vám vůbec nepomůže: Co kdybyste dočetl(a) článek, až do konce?! Přijde mi, že jen střílíte otázky a výkřiky od boku, bez rozmyslu, bez sebemenší snahy věci trochu porozumět, trochu ji nastudovat a hlavně, to už povýtce (!), Vy se snažíte jen a jen přechytračit právní normu, ne jí vyhovět. Zákon je zákonem, můžeme jej kritizovat, ale současně jej musíme dodržovat!

  • 15. 11. 2011 13:27

    Autor článku (neregistrovaný)

    Oprava: Promiňte mi užití nesprávné zkratky "DOPČ", samozřejmě má být DOPP. Děkuji za pochopení.

  • 15. 11. 2011 15:40

    Jarmila (neregistrovaný)

    Vy jste mne nepochopil. Takže: dejme tomu, že jsem zaměstnavatel a zaměstnávám pracovníka na DOPP. Můžu mu dát jen 9.999,- Kč/měsíc, jinak se mi prodraží o náklady na zdravotní a sociální. Ty já mu ale dát nechci. Založím tedy druhou firmu, resp. další s.r.o., neziskovku, občanské sdružení.... TÉMUŽ pracovníkovi můžu dát dalších 9.999,-Kč v TÉMŽE měsíci, protože toto zákon neošetřuje. Kolik těch dohod může mít pracovník uzavřených? Jednu nebo XYZ? Pokud by zákon říkal, že se to týká VEŠKERÝCH dohod za stejné období (např. měsíc), tak se to obejít nedá. Nezapomeňte, že jsme v Čechách, kde je hledání kliček a obcházení zákonů národním sportem. :-) :-) :-)

  • 15. 11. 2011 15:51

    Autor článku (neregistrovaný)

    Tak to se omlouvám, skutečně mi nedošlo, že to řešíte z pohledu zaměstnavatele, to by skutečně šlo... Ale stálo by Vám to za tu námahu, náklady na založení firmy, její správu, účetnictví a všechno s tím spojené... ??? Zcela souhlasím s Vaším výrokem o národním sportu, to je přesně to, co mi na Češích vadí (proto také mají právníci tak špatnou pověst, protože jsou s tímto přístupem ztotožněni více, než jiné profese či sociální skupiny, přitom to není jen projevem profesionální deformace, nýbrž spíše (především) národní povahy), právě proto jsem rád, že mám německé jméno, i povahou se cítím být zpola Němcem, tedy typicky jiné nátury, než Češi... či dovolte: "Čecháčci".

  • 15. 11. 2011 17:14

    Jarda (neregistrovaný)

    Kolik si dnes vydělá český právník a kolik německý? Myslím v průměru...

  • 16. 11. 2011 8:43

    Jarmila (neregistrovaný)

    Stálo by mi to za tu námahu. Znám firmu, hlídací agenturu, má cca 100 zaměstnanců. Polovina pracovníků má invalidní důchod. Firma na jejich zaměstnávání pobírá dotace. Značnou část tvoří lidé, co pracují na DOPP, m.j. i důchodci. Tito lidé jsou pro majitele vysoce ziskoví, protože za jejich práci může svým zákazníkům jednak nabídnout dumpingové ceny, druhak i přes vyšší hodinovou mzdu (tu si může dovolit, protože neplatí sociální a zdravotní pojištění), kterou jim vyplácí, mu přinášejí vyšší zisk. Práce odběrateli služeb totiž musí kalkulovat s ohledem na to, že bude vykonávána lidmi v řádném pracovním poměru, kdy musí počítat s náklady na jejich dovolenou, nemoc atd. A pokud mám informace, pak řada lidí v produktivním věku si k němu chodí přivydělat, těm se DOPP taky velice hodí. Pokud má firma 100 zaměstnanců, pak se jí náklady na založení druhé (de facto jakoby duplicitní) firmy bohatě vrátí, zvláště pak když účetnictví obou firem dělá jedna a tatáž účetní.

  • 29. 11. 2011 13:24

    Bill (neregistrovaný)

    Je chválihodné, že se snažíte držet logiky věci. Nicméně co je to za logiku, která říká: máte DOPP měsíčně za 9999 Kč.- dobrá platíte jen daň z příjmů a žádné pojištění. Pokud zapomeneme na slevu na dani dá to čistého 8549 Kč. V lednu příštího roku za 9999.- kč dostanete zase 8549.- čistého. Když byste ale vydělal o dvě koruny víc tj. 10001.- Kč zapomeňte na to co bylo, Zbyde vám jen asi 6500.- a k tomu se zaměstnavateli prodražíte o odvody, které musí za vás odvést. Zákon není nic jiného než tvrdá bariéra pro výdělky nad 10 k.

  • 29. 11. 2011 12:07

    Petr (neregistrovaný)

    další legrací této úpravy je to, pokud zaměstnanec mající DPP pobírá dnes něco přes 10 tis./měs, se dohodne se zaměstnavatelem od ledna 2012 na snížení platu pod 10 tis, čímž si v čisté výplatě ušetří cca 15% a zaměstnavateli dalších 25%. To je co?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).