Hlavní navigace

Názor k článku O kolik v roce 2022 vzrostou důchody? Spočítejte si, jak se zvýší ten váš od JVr - Dobrá otázka je, zda jste nebo znáte ve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2021 11:45

    JVr

    Dobrá otázka je, zda jste nebo znáte ve svém blízkém okolí nějaké policisty záchranáře nebo hasiče? Pokud o té práci mnoho nevíte, snadno spadnete do představy, že to je snadné.

    Když už jste si vzal na paškál ty policisty, já pár policistů v blízkém okolí mám, takže vím co to je. Všichni IZS (včetně policistů) - ne samozřejmě všichni, ale většina pracuje na směnách 12h nebo 24h a to i o víkendech.

    Je to značně psychicky náročné a deprimující z toho důvodu, že se setkávají pouze s lidmi, kteří jsou negativní, buď jim někdo něco provedl, nebo jsou to viníci a mají často potřebu si to na někom vylít... To nemluvím o situacích, kdy chodí ohledat místa s mrtvými, či těžce zraněnými a umírajícími osobami (to věřte ve vás také zanechá určité stopy).

    Co se týká rizik, tak nezřídka se stává, že podezřelý na policistu zaútočí, a zraní jej a to někdy i smrtelně. Tedy co se týká bezpečnosti této práce, také bych se do toho zrovna nehrnul.

    Celkově něchci obhajovat, nějaké předčasné důchody pro policisty nebo kohokoliv jiného (osobně s tím nesouhlasím), jen vyvracím váš předpoklad, že si to nezaslouží, protože ta práce je snadná a je pro každého...

    Policisté mají (prozatím) rentu, a ta leccos vyrovná a ponížený důchod jim pak příliš nevadí. Ale z článku jsem pochopil, že to není ještě jisté, jak to u těchto složek vůbec bude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).