Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nový trestní zákoník zvýšil tresty pro neplatiče výživného od Radka H. - Proč by měl otec dítěte platit jen výživné?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2010 0:13

    Radka H. (neregistrovaný)

    Proč by měl otec dítěte platit jen výživné? Měl by se také o dítě postarat a nenechávat vše jen na matce. Je chybou, že soudy nedokážou nařidit také povinnou péči otce o dítě.

  • 27. 7. 2010 5:54

    novaak (neregistrovaný)

    Řekl bych, že to, co jste napsala, je dost směšné. Ono když někoho nutíte, aby něco dělal, co dělat nechce, nemívá to většinou ty nejlepší výsledky. A v případě opatrování dítěte něco takového může být spíše na škodu, než ku prospěchu. Váš názor mi trochu připadá tak, že chcete, aby si otec dítě bral a každou cenu, i když by to třeba mohlo být v neprospěch dítěte. Nemáte tak trochu strach, že by se dítěti mohlo něco stát? Já osobně bych ten strach měl.

  • 27. 7. 2010 7:35

    benzin (neregistrovaný)

    Ten clovek hlavne nevi ze velka vetsina otcu chce o dite pecovat, ale soud jim to v 90% pripadu nedovoli a da dite do vyhradni pece matky, protoze si to matky preji. Takze soudy by casto vubec otce nutit nemusely, stacilo by mu povolit se o dite starat (napr. stridavou peci).

  • 27. 7. 2010 8:10

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Soud svěří dítě do péče matky, a kravičky z příslušného magistrátního odboru to nejdříve doporučí… Aniž by se obtěžovaly ztratit jediné slovo s otcem, aniž by se šly podívat do domácnosti, jak se o ni matka nadopovaná prášky na hlavu „stará“…

  • 27. 7. 2010 11:45

    Jarmila (neregistrovaný)

    Tohle může říct jen člověk, který se nikdy nestaral o malé děti. Až se bude otec starat o dvě děti denně a aspoň 6 měsíců v kuse, taky se nadopuje práškama na hlavu. Chlap se o malé děti stará maximálně tehdy, když jsou najedené a přebalené. Chtěla bych vidět, kolik chlapů bez problému a především bez řečí přebalí malé pos*** dítě.

  • 27. 7. 2010 11:57

    (neregistrovaný)

    U tak malých dětí je nepřirozené aby se o ně staral otec, taky je nikdy nedaj do péče otci. Tady spíš myslej starší děti, tak od 5ti let, o ty se chlap starat může.

  • 27. 7. 2010 12:18

    Jarmila (neregistrovaný)

    Co je na péči o dítě nepřirozeného? Jediné, co je přirozené, je to, že ho otec s matkou společně počnou, matka donosí, porodí a kojí. Pouze v těchto aktech se rodiče vzájemně zastoupit nemohou. Všechno ostatní může v pohodě zvládat kdokoli z nich.

  • 27. 7. 2010 12:45

    (neregistrovaný)

    Viděla jsi někde v přírodě samce co by se staral o mládě po narození ? Když už s nima zůstane, tak se začne starat až když mláďata učí lovit.

  • 27. 7. 2010 14:29

    benzin (neregistrovaný)

    Ano jsou takove druhy. Neni jich sice hodne, ale jsou i takove. Hned prvni co mne napadne je morsky konik. Jinak treba tucnaci se vychovu deli v podstate rovnym dilem (a obecne hodne ptaku).

  • 15. 2. 2013 12:11

    milda (neregistrovaný)

    Hmm, některá zvířata svoje děti žerou a netopýři spí hlavou dlů...

  • 1. 1. 2011 15:04

    jentak (neregistrovaný)

    když chce, umí se postarat i o malé dítě! Jediné, co je nad možnosti chlapa je nakojit miminko...ale máme předse i lahvičky, ne?

  • 27. 7. 2010 12:10

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Dejte si tu svoji jasnovideckou kouli laskavě do servisu, patrně ji máte porouchanou. Nebo máte pocit, že děti 17 a 12 let jsou malé?

  • 27. 7. 2010 12:16

    benzin (neregistrovaný)

    No tak kde se nachazite, nekde kolem proejdu, abyste mne mohla videt. Nebo pokud to bude bliz bracha nebo svagr, tak by kolem mohli projet oni, aby jste videla chlapa ktery v klidu prebali dite. A nebo muj kolega z prace ktery je dokonce primo na materske, protoze jeho zena ma vyssi plat (je reditelka skoly). Takovych chlapu je spousta co umi prebalit dite a dokonce se o nej i postarat.

  • 27. 7. 2010 20:04

    input (neregistrovaný)

    „Chtěla bych vidět, kolik chlapů bez problému a především bez řečí přebalí malé pos*** dítě.“
    Pokud si děláte statistiku, tak si udělejte čárku za mně, kolega má také dvojčata a zvládal to také.Takže jsou.
    PS: To víc mi vadilo, když mě poblinkala. :-)

  • 15. 2. 2013 12:36

    Milda (neregistrovaný)

    Jasně že přebalit dítě dokáže každý chlap, stejně jako starat se o rodinu a pokud ne, tak aspoň platit alimenty. Ale tenhle článek není o chlapech, ale o hovadech, kteří neplatí ani ty alimenty. Takoví většinou mají rozsudkem právo na styk s dítětem zaručeno a mohou se ho domáhat i soudně, ale nevyužívají ho a v hospodě vykládají jak jim dítě ta kráva nechce dávat, jen aby si mohli připadat "v právu". Takže debata o přebalování je mimo mísu.

  • 16. 3. 2013 19:52

    Maky (neregistrovaný)

    S tím souhlasím..sme tady dvě pohlaví, a nejde nám to bez sebe a bohužel někdy ani spolu..ale když už z nás vzejde něco tak krásnýho jako dítě, tak se mají zachovat jako rozumní lidé, bez ohledu na pohlaví.Domluvit se a postarat..dítě chtěli ti dva..ne ono..dítě nechce na svět..chtěli sme ho my..naše je zodpovědnost za jeho život, výchovu a s tím spojené věci..nedokážu pochopit, jak se rodič může vykašlat na dítě..a chápu matky, co se domáhají alimentů..sám člověk časově omezený školkou to zvládne fakt těžko..takže ano chápu, ale nikdy bych se nedomáhala toho, aby si dítě partner bral když nechce. Co miale opravdu vadí krom neplacení alimentů..je rodič, který si dítě nebere, pak si ho jednou veme a pak zas nic..tak buď dítě chci, nebo nechci a ne že ho chci jen když se mi to hodí..a ať se nikdo nevymlouvá, na čas, na peníze, na kredit..dítě pochopí, že tenhle víkend to nejde, nebo nastane situace, že to nejde měsíc, ale telefony fungují a skype je navíc zadarmo..

  • 6. 3. 2014 4:48

    danca (neregistrovaný)

    Tak toto je trefne ...Jen menší odbočka ..Jak se může matka domáhat vyživovací povinnosti.sama mám dvě deti soudem stanovené výživné a mužů si s nema akorát tak zatopit.....otec je v evidenci UP bere socku vydělává si načerno a mě se jen směje .."Žaloba" je bez předmětná přijde krev pěnící vyjádření. Obžalovaný bla bla se byť i z nedbslosti nedopustil přečinu zanedbání povinné vyživovací povinnosti...výklad vzdit on nemůže za to že skončil v práci a nemůže už 6 let najít jinou .moje odpověď proč by ji taky hledal stát mu zaručí že má. 2200 jistý na černo po kamaradech si tu 10000 vydělá tak proč by dělal a musel platit ...osobní názor matky samozivytelky jsou v tomto směru absolutně bezbane a otázka zní či je to vina matek samotných nebo státu že nedokáže právně zajistit to aby další generace mohly vyrůstat vzdělávat se a byt tak přínos pro ekonomiku ...vetsina jste žily olimpiadou zamyslete se nad tím jestly by ty naše medailové star vůbec někdy takového úspěchu dosáhnout kdyby byly jejich rodiče v takovéto situaci ..mám nadanou dceru a její vzdělání mne stoji mnoho úsilí abych ji mohla koupit vše co potřebuje

  • 28. 10. 2017 12:19

    ra12 (neregistrovaný)

    Vážená paní danco
    to co píšete je jedna ze smutných skutečností, ale mohu ze svého okolí uvést příklad, kdy otec majetek měl, přivydělával si legálně. Domnívám se, že je to pouze o člověku, který to právo prosazuje a jak může být směrován na ten patřičně správný pohled.

  • 30. 7. 2015 22:31

    Šaffi (neregistrovaný)

    Mám s bývalou ženou dva kluky,a s čistým svědomím můžu říci že sem se oně dokázal postarat se vším všudy.Aď se to týkalo přebalování,krmení a všeho co stím souvisí.Několikrát se stalo že byly nemocní,teplo­ty,kašel,zvra­cení,průjmy atd.Proto vám vážená musím oponovat v tom co ste napsala,že se chlap postará jen když jsou děti nakrmené a přebalené.Nevidím vtom problém postarat se o děti dvacet čtyři hodin denně.To jenom vy ženský si nechcete přiznat že jste nehraditelné.A potom spolu s dotyčnou sociální pracovnicí u soudu o děti,které je mimochodem ůplně jedno kdo se o děti bude v budoucnu starat,uděláte z dotyčného chlapa idiota podle zákona aniž by se ho ta kráva zeptala jestli chce děti do opatrovnictví.Nato je jen jedna odpověď,neměli by ste očem drbat a naco si stěžovat kdyby vše bylo opačmě.Nemáte nato abyste se dětí vzdali za cenu volnosti a rovněž strachu co si na vás bejvalej vymyslí.Zkuste to a uvidíte že to není žádnej med,a přestaňte si jen stěžovat.Nejste dokonalé a už vůbec nenahraditelné,sám sem si to vyzkoušel a mým klukum se k mámě nechtělo ani na víkend protože později poznali že jim je dobře semnou a né s matkou která je po jednom dni snimi nervní protože to zrovna dostala a zaobírá se jen sama sebou.Ale nakonec vtom ste všechny stejný ikdyž na druhou stranu připouštím že ani všichni muži nejsou jedničky.Miroslav

  • 15. 7. 2016 12:10

    Dan (neregistrovaný)

    Brzděte jo, mě to uráží....Píšete kraviny, je to pouze o člověku a ne pohlaví...bych vám mohl vyprávět.

  • 28. 10. 2016 13:54

    tekktom (neregistrovaný)

    Ste bohyne neee?sam osobne delam mozna vic nez treba vy pro sve dite.X chlapu se dokaze postarat o decko.Ste 100℅ taky jedna stech zhrzenejch trapacek ze?

  • 27. 7. 2010 14:18

    bez přezdívky

    Povinnou péči??? Jste se zbláznila? To by vás svobodné matky ukamenovaly… Často matka dělá vše proto, aby otec dítě neviděl???
    A neměl by spíš matkám soud zabránit, aby si z výživného nedělaly výnosný job? A vězte, že tu nemluvím o pár tisících, ale o částkách, které to díte nedokáže nikdy spotřebovat a matka žádné rezervy dítěti netvoří – ta si ty peníze užívá. Vy zk.u.r.ve.né moralisky, co si myslíte, že svobodné matky jsou chuderky, kterým nějaký darebák udělal dítě a pak se k nim nezná – probuďte se už konečně a podívejte se kolem sebe!!! (To by mělo platit pro tu p.í…u Kovářovou trojnásob.) Nežijeme za první republiky. Chtěl bych si žít tak pohodově, jako matka mého dítěte.

  • 28. 7. 2010 10:15

    (neregistrovaný)

    Jako vždy to nejvíc odnese poctivej pracovitej člověk. Tomu napařej velký alimenty a platí že se zbytkem stěží vyjde. Takovej flákač co dlouhodobě nepracuje, příp. udělá něco na černo, nebo sedí ve vězení, od toho ta ženská moc neuvidí. Ale stejně když se pak znovu vdá, její novej manžel určitě tvrdí že to dítě má rád jako vlastní, tak nevím proč by se o něj jako o vlastní neměl starat ?

  • 8. 10. 2010 8:42

    lenkavt (neregistrovaný)

    Já jsem asi jiná matka. Byla bych jen maličko ráda, kdyby si otec dětí na ně alespoň vzpomněl. Má stanovené výživné na 1000 Kč pro jedno dítě a týká se to 7 leté a 10 leté dcery. Už dluží přes 73 tisíc, nejeví o ně vůbec žádný zájem. Jen zavolá, řekne jim co jim koupil, jak si je vezme na prázdniny apod. A pak sms, já na to seru a tím to končí. Nestará se, neplatí, nevídá je apod. Prostě jako by děti neměl. A na druhou stranu si našel slečnu se dvěma dětmi a udělal jí ještě svoje. A pak mi chodí sms. Já mám kupu práce, hromadu peněz, dopřávám malé to co chce, ale samozřejmě dělá načerno aby mu nikdo nic nemohl. A trvat na tom aby byla střídavá péče? To asi ne, když jsme se rozváděli tak po tom co dělal bývalí tak děti chodili k psycholožce, dostávali záchvaty strachu. Když otec nemá zájem tak se nemá nutit střídavá péče, jen to dítěti ublíží. Až budou děti starší tak snad se chytne za svědomí, že se na ně slušně řečeno vykašlal. Ale to už není náš problém. Jinak tedy výživné a výnosný job u mě nefunguje. Hromada otců dělá to, že pošle jen 100Kč měsíčně aby stát na ně nemohl!!!

  • 9. 6. 2012 0:05

    Petra (neregistrovaný)

    Tak já žiji asi také v jiném světě, jsem samoživitelka, ex. odešel, jelikož jsem po něm chtěla peníze na polovinu měs. platby hypo, no a ten druhý zmetek nemá v plánu se dělit o své přijmi ani s dcerou, již dluží 35tis., nezajímá se a ani nestará, ale dal mne k soudu, jelikož chtěl být napsaný v RL a soud mu vyhověl. Mám měsíčně 10600,- 7tis. dám za hypo a ze zbytku přežívám já a mé děti, nemám nárok na příspěvky, bydlím v rekreač. objektu - zatím nelze přerekolaudovat, starám se o dům, dvě děti, zahrádku 420m2 a psa. Platím vše, co je třeba - el., vodu, konces. popl., popelnice atd..., co jsem na mateřské, tak jsem si nekoupila ani nové ponožky. Fakt si pane Králi myslíte, že jsou všechny ženy stejné? Opravdu si myslíte, že když má chlap (můj ex.) na ruku 23tis a na papíře 15hrubého, že 3tis. pro dítě je moc???? Už jsem zrušila všechna svá spoření, ještě rok a tři měsíce, pak budu zase člověkem. Nevím, komu kolik kdo platí, je mi to jedno, chci jen přežít, nevím jak si žije matka vašeho dítěte. Mně by vyhovovalo, kdyby alimenty platil stát a co s tím dotyčným bude dělat, aby to z něj dostal....., ať je třeba nažene do dolů.... No a k povinné péči, jako př. uvádím, mému ex. malá upadla na odrážedle, vrátil mi ji a já měla hoňky co a jak. Když měla zánět močáku, tak horko těžko nás vzal na pohotovost, ale regulační popl. jsem musela zaplatit já, on je přece chudák.... Nejsou všichni stejní, znám i chlapa, který se stará o děti a nejsou jeho, dal se dohromady s ženskou, která měla děti, nechala mu je na krku a utekla a takových začíná přibývat.

  • 6. 3. 2014 5:04

    danca (neregistrovaný)

    chápu může kteří se čerti že musí platit enormní sumy na děti mám známé které z toho maj druhy super příjem ..já nemam nic a jsem v tomto případě na druhé straně barikády ."chlap parchant" jsem pro aby se zavedlo že když při rozvodu,rozchudu má dítě nestraneho kurátora ..většinou městskou socialku ..tak ať ma i správce financí proč by všechny finance měly padnout do rukou "matek zlatokopek"co takhle školní ,studijní fondy vždyť nikdo nemůže vědět jak se bude dítě učit čím bude chtít byt když se rozrjdou rodiče dejme tomu v jeho 5 letech

  • 12. 5. 2011 14:58

    Lex-1@seznam.cz (neregistrovaný)

    Souhlasím,soud by měl hlavně prokázat,že otec nemá zájem se o dítě starat! mám osobní skušenost s matkou,která peníze i odmítala,o dítě se dělit nehodlala,a omítala si do toho od otce nechat mluvit,když přece má rozsudek o návštěvách otce jednou za 14 dní což dávají v podstatě automaticky,s tím že se se to dá později rozšířit,což je ovšem neskutečné martirium s výsledkem pouze několika hodin,a nějakého svátku navíc,kdy nemáte právo ani na to,vyzvenout si dítě ze školy/školky ačkoli byste ho za hodinu přivedl matce až domů,nemáte pávo v podstatě na nic a o ničem nemůžete rozhodnout,k ničemu matka přihlížet nemusí,pokud se jí nechce.můžete jen přihlížet,a shánět informace co asi dítě dělá,a třeba nevíte ani kde právě je. Je ale ovšem spousta problémů po vašem styku s ním,i když si matka vše vymyslí a navede i dítě,které vlastně nakonec uvěří,že otec je zlý a nepotřebuje ho(typ.příklad vzniku syndromu zavrženého rodiče)a nemáte šanci dítě vychovávat,natož s ním být když vy chcete.Matka se může ve svém správném konání utvrzovat,náv­štěvami psychologů,psychy­atrů a nejrůznějších dětských poraden. Výsledek po osmi letech je ten,že vám vaše vlastní dítě neumí ani říct táto nebo pozdravit,a klidně si ho to učte kažých 14 dní znova a znova,nemluvě ani o nějakém vztahu,a tom že těch několik hodin se pro vás mění v utrpení,třeba i v učení dítete základních hygijenických návyků.Vaše základní práva jsou omezena na minimum již od samého začátku,ačkoli jste rodinu vždy chtěl,a žádný soud neinicioval.Můžete jen sledovat, jak se vaše dítě mění v rozmazlené individuum a čekat,na další velmi příjemná překvapení ohledně chování vašeho dítěte,na čemž samozřejmě máte nezanedbatelný podíl že...(!?!)

    Budiž věhlas Libereckého soudu a jejich spravedlivá rozhodnutí navždy všemi směry velebena. A.R.

  • 28. 10. 2017 11:49

    ra12 (neregistrovaný)

    Vážená paní, sama asi nevíte o čem píšete. Z mé zkušenosti se domnívám, že jde převážně o zhov..ilost pracovnic na OSPODu a těch co mají tu moc rozhodovat, svým podpisem potvrzují a vlastní kulaté razítko. Otče plať a že nemáš možnost se s dítětem vidět, ač prapodivnost zvaná rozsudek ti to umožňuje. Takže, porušování rozsudku ze strany matky - není zájem postihovat?Podávání zavádějících, zcestných, nebo dokonce lživých informací ze strany státem placeného úředníka - nepostižitelné? Ochrana práv a zájmů dítěte - magická zaklínací formule, kterou se dá zakrýt vše, počínajíce leností, arogancí, korupcí, neznalostí zákonů, přehlížení porušování zákona až k úřední šikaně? Moc dobře vím o čem píši. Domnívám se, že výživné se stává úředně schválenou možností vydírání, která může vést až k likvidaci daného člověka, za asistence státem placených. Kolik je tátů, co platí a dítě nemají možnost vidět? Až naši zákonodárci, ti v talárech, ti na OSPODech budou opravdu schopnými postihovat i matky, něco se změní! Pokud to bude jak doposud, otče plať a nešťourej do ničeho, nebo ti ukážeme co je exekuce - podpis a kulaté razítko. Otcové platit musí, ale dítě i přesto nevídají. A matky i přesto, že jim rozsudek něco ukládá, ty nemusí?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).