Hlavní navigace

Názor k článku Nový občanský zákoník: jaké změny přinese? od Miloslav Ponkrác - Mít befel úplně na všechno a mít zamotané...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2013 13:28

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Mít befel úplně na všechno a mít zamotané zákony jsou dvě různé věci.

    Pokud máte zákony, které jsou proplatené jako špagety, kde každý zákon se odkazuje na hromadu dalších, do toho obsahují nesouvisející parlamentní přílepky z jiných oborů. A stejně i kdybyste měli texty všech českých zákonů, tak je to na nic, protože bez komentářů a prováděcích předpisů a vyhlášek se to může vykládat všelijak. A i když toto všechno máte, tak všichni čekají na precedenty, které dají soudy.

    Máte pocit, že to výše uvedené je správný postup, jak mít zákony? Já ten pocit nemám.

    Navíc, i kdybyste dokonale vše kjolem zákonů znal, nakonec zjistíte, že se nedovoláte práva, protože Vás soudy či další nechají finančně vykrvácet, případně se budete soudit třeba 30 let, než se vám něco povede.

    Právo a spravedlnost v tomto státě už je pryč. To se bude napravovat dobrých 50 let a víc.

    České právo už neexistuje. Nedá se jakkoli předvídat. Soudy se navíc českými zákony nedají zmást a rozhodují nezávisle na zákonech.

    Mimochodem, víte, že jako obžalovaný u českého soudu nemáte právo přivést žádného svědka, který by svědčil ve váš prospěch? Zatímco státní zástupce, který vás obžalovává má právo navrhnout jakéhokoli svědka a soud je povinen ho předvolat a vyslechnout. Je jasné, jaké krásně zmanipulované procesy lze dělat a jakou máte šanci se z něčeho vysekat, pokud někoho budou chtít za každou cenu odsoudit?

    České zákony už jsou pasé. Jsou pouze akademickým textem, podle kterého se už dnes nic a nikdo neřídí včetně soudů. Nedělejte si iluze.

    Jestli to stejně funguje i v Německu nevím, ale pochybuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).