Hlavní navigace

Názor k článku Nový katastrální zákon: je branou ke krádežím nemovitostí? od Wooff - - souhlasím s tím, že stát odmítá odpovědnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2015 11:18

    Wooff (neregistrovaný)

    - souhlasím s tím, že stát odmítá odpovědnost za správu vlastnických práv - v tom případě by je asi ani vůbec neměl spravovat né? (katastr)

    - když už přenáší odpovědnost na občany, proč je tato odpovědnost zpoplatněna? (hlídání změn v katastru je placená služba). Čekal bych, že každý vlastník bude mít ZDARMA možnost přidat kontaktní údaje (email, SMS, datovka, ...?). Aby tak kritická věc jako notifikace o změně nad vlastnictvím nemovitosti (pro většinu to nejcenější co mají) - nebyla realizována POUZE pomocí doporučeného dopisu (který se automaticky považuje za doručený). Případný podvodník by pak musel nejen ukrást dopis ze schránky, ale i napadnout email a ještě ukrást mobil (stále bohužel relativně snadno proveditelné).

    - vlastníků kteří si nekontrolují svoje vlastnictví je hodně (většina), spoustu lidí to vůbec neví !!!, další část jsou starší lidé kteří tento obrat v zákoníku "nepochopili". Je to pro ně prostě tak složitá a velká změna a navíc fundamentální (změna smyslu), že jde proti tomu co se celý život učili a na co byli zvyklí. Neznalost zákona sice neomlouvá, ale stát by měl chránit zájmy svých občanů.

    - Služba hlídání změn v katastru je placená 200kč za rok a omezena pouze na nemovitosti které vlastním (takže barák babičky je za dalších 200kč). Kde vidíte neomezeně, jednorázově?

    - ... bohužel případy ukradení nemovitosti se již staly...

    PS: ... vlastnictví je nedoknutelné ... kéž by

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).