Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Převrat v životním pojištění? od Thyronx - Prijit mi pojistovak ke dverim,a zkouset mi nabidnout...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2005 1:15

    Thyronx (neregistrovaný)
    Prijit mi pojistovak ke dverim,a zkouset mi nabidnout zivotni pojistku, srazim ho ze schodu. Zivotni pojisteni je nejhorsi investice vubec.
    Investovat v akciich je bezne, vysoce vydelecne a mohu investovat JA SAM pres Internet.Ostatne snad kazda banka poskytuje svym klientum kteri v ni maji penize pristup pres jejich server na Internetovou nabidku akcii s opravdu max. vyberem. (poplatky pri prodeji akcii pres Net jsou 2%.)
    Nejake to pojisteni ovsem nutne je, a dokonce i povinne. Treba u aut ci u pojisteni domu ktere dosud nejsou splaceny v hypotece. Pojistovat deti zivotni pojistkou (zejmena v CR) povazuji za totez jako hazet kazdy mesic penize do hajzlu a splachovat.
    Na typu pojistovny nezalezi.
  • 14. 6. 2005 11:09

    Karel Korhout (neregistrovaný)
    2%? To je dost. Z Ceska jde obchodovat v USA do 10 USD za 500 ks a v Nemecku za neco malo pres 0,15%. 2% mi prijde jako zlodejina - to jsou poplatky na nakupu a prodeji (dohromady) na AOS/KOBOSu na prazske burze.
  • 15. 6. 2005 15:31

    Ing.Petr Vacek (neregistrovaný)
    Souhlasím životní pojištění je jedna z nejhorších investic, které může člověk udělat s penězi! Ty podmínky a hlavně jedná, když chceš pojištění zrušit! Na odbytném je to nastavené tak, že tě stáhnou z kůže! Rušil jsem ŽP v České pojišťovně a ty penále! To byla prostě zlodějna! A argumentovali mi tím, že jsem si měl přečíst podmínky pojištění! A to, že je několikrát měnili to nikoho ani nezajímá! Prostě jednání "řeznického psa"!
  • 15. 6. 2005 17:00

    lubi (neregistrovaný)
    Ano, v lecčems máte pravdu. V tom, když zruším životku po 2,5,10 letech, tak dostanu nazpátek nula, nula nic. Já jsem si zjišťoval, jak se počítá odbytné (to co dostanu) a je to pro mě pochopitelné (víte třeba, že první Vaše roční platba (i víc) je provizí pro sjednatele?) Že na tom pojišťovny vydělávají, to je fakt, ale kdo dělá dneska co zadarmo. Vy snad jo?
    Chci říct jednu věc. Mám životku, která životkou ani moc není (zajistná částka pro případ smrti je jen 30.000Kč) a platím si 3.500Kč. Pouze při garantovaném! zhodnocení 3% mám na konci cirka 2,5násobek vložených prostředků (reálně připsané zhodnocení za poslední 2 roky 5% a 5,5%). Nepočítám daňové úlevy a jejich zhodnocení. Je to tak špatný?
    Z akcií můžu mít pěkný kulový, i když do toho taky trošku vidím a investuju, ale základ chci mít jistý.
  • 23. 6. 2005 10:36

    jan (neregistrovaný)
    je na hovno, když jsi sám, ale když máš manželku a děcka a zabiješ se v autě tak jsou akcie na pi%u, dělám účetního a teď mě tady brečela ženská, že manžel zanechal všechny úspory na nasdaqu než notář vyřídil pozůstalost tak byly po brutální korekci jednotlivejch tickrů o půl kule chudčí
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).