Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Novela zákoníku práce změní pravidla pro převádění dovolené do dalších let od Pavellek - Tak nějak nechápu to určování že strany zaměstnavatele....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2020 5:01

    Pavellek

    Tak nějak nechápu to určování že strany zaměstnavatele. Takže mě nařídí dovolenou zaměstnavatel třeba v květnu, omluvim děti ve škole kvůli dovolené a pojedu s nimi na týden do lesa. Ovšem manželce nařídí dovolenou v září, tak pojede zase ona. Ale čas rodinných dovolených už skončil a rodiče se vlastně na dovolené nesejdou? Prosím Vás, organizuje někdo už ten státní převrat?

  • 26. 6. 2020 11:37

    L.

    Já chápu, že vám to mezi tím vším kafíčkem, klábosením s kolegy a brouzdáním po internetu v pracovní době uniká, ale smyslem chození do práce není si tam nějak odsedět osm hodin a dostat za to peníze. Smyslem je udělat tam nějakou práci.

    A dovolené to tohoto mohou dost citelně zasáhnout. Někde je problém, když chybí i poměrně malá část pracovníků a tam je lepší provoz zastavit a vyhlásit celozávodní dovolenou. Jinde je zase potřeba zajistit nepřetržitý provoz, takže je třeba pohlídat, aby dovolenou nemělo příliš mnoho pracovníků najednou. Proto jsou při plánování dovolené primární provozní důvody zaměstnavatele a ne rodinné poměry pracovníků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).