Hlavní navigace

Nové účty UniCredit Bank. Za více peněz více služeb včetně žehlení prádla

4. 10. 2012
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

Od 1. října 2012 UniCredit Bank spustila novou nabídku osobních účtů. Nové účty jsou sice oficiálně dražší, ale umí více služeb. Můžete s nimi hodně ušetřit, prodělá jen málokdo.

UniCredit Bank do konce září nabízela 5 typů osobních účtů: Expresní Konto, Konto Partners, Konto Mozaika, Konto Komplet a Konto Exklusive. To se říjnem kompletně změnilo a s výjimkou Expres konta má banka zcela nové názvy účtů. Pojďme si rozebrat, co se mění a komu se vyplatí přejít na nová konta.

Expresní konto

Stávajících majitelů Expresního konta se změny také dotýkají, jen pro ně platí odložený počátek na 1. prosince 2012. Klienti banky s nově založeným Expresním kontem už získají jeho nové parametry. Účet je dražší o 19 Kč měsíčně a stoupla podmínka minimálního měsíčního obratu pro vedení bez poplatku z 10 na 15 000 Kč. Novinkou je alternativa průměrného zůstatku na účtu ve výši 50 000 Kč, poté je opět bez skoro poplatku. Slovo skoro je záměrné, protože je potřeba splnit ještě tři další podmínky: jednu příchozí a jednu odchozí platbu v měsíci a dále jednu transakci kartou u obchodníka provedenou do 20. dne v měsíci (aby se stihla zaúčtovat do konce měsíce). Teprve poté vám bude poplatek odpuštěný. Tyto podmínky jsou společné pro všechny nové účty UniCredit Bank. Na druhé straně, aktivní klient je hravě splní a samotná banka prezentuje, že pro aktivní klienty je vedení účtů bez poplatku. Ostatní parametry obou kont jsou totožné.

Konto Partners → Aktivní konto

Konto Partners se nadále bude s tímto názvem prodávat v síti společnosti Partners Financial Services, pro ostatní klienty to je Aktivní konto. Původní poplatek 89 Kč se razantně zvýšil na 139 Kč, ale přibyly možnosti jak jej neplatit. Stačí měsíční příjem na účet 20 000 Kč nebo průměrný zůstatek 100 000 Kč, plus další tři podmínky popsané u Expresního konta, a poplatek neplatíte. Majitelé nového účtu ale přijdou o 15 SMS, které byly v ceně „starého“ Konta Partners, nově za každou SMS zaplatí 1,90 Kč. Ostatní parametry obou kont jsou totožné.

Konto Komplet → Perfektní konto

Konto Komplet se mění v Perfektní konto, u kterého je poplatek 199 Kč měsíčně, tj. o 30 Kč vyšší než u Komplet Konta. Zároveň přibývá možnost se poplatku vyhnout splněním obratu 50 000 Kč měsíčně nebo průměrným zůstatkem 150 000 Kč za měsíc plus podmínky aktivního účtu výše. Noví majitelé Perfektního konta však budou mít o jeden výběr z bankomatu jiného provozovatele v ČR méně (30 Kč). Další novinkou je program Zdravotní asistence, který je součástí účtu. Ten si rozebereme níže, ostatní parametry obou kont jsou totožné.

Konto Exklusive → Konto Premium

Nejvyšší rozdíl v poplatku za vedení účtu při nesplnění podmínek postihl právě Konto Premium, to je o 150 Kč měsíčně dražší než Konto Exklusive. Oproti předchůdci je však lépe vybaveno. Přibyla možnost mít účet bez poplatku splněním měsíčního obratu 75 000 Kč. Průměrný zůstatek na účtu zde banka nezkoumá, ale zajímá ji objem celkových depozit. Pokud bude nad 1 mil. Kč, máte účet opět bez poplatku bez ohledu na obratové kritérium. Ovšem i k těmto dvěma alternativám je potřeba přičíst podmínku příchozí, odchozí platby a transakce kartou u obchodníka do 20. dne v měsíci. (Vyplatí se na to nezapomenout.)

U Konta Premium se zdržím, jde totiž o velmi zajímavý balíček služeb pro náročné klienty. Novinkou, která potěší cestovatele, jsou bezplatné výběry z jakéhokoli bankomatu za hranicemi České republiky. Obdobnou nabídku v tomto segmentu nabízí i Genius Gold od GE Money Bank a Citigold od Citibank. Nicméně vášnivé vyběrače z bankomatů zklamu, počet hotovostních transakcí je ohraničený číslem 3 za jeden kalendářní den, přičemž není podstatné, zda k nim došlo v ČR nebo v zahraničí. Čtvrtý výběr v jednom dni už neprovedete. Maximální počet transakcí pro výběr hotovosti z ATM platí obecně pro všechny debetní karty UCB, nejen ke Kontu Premium.

Ke Kontu Premium dostáváte v ceně program Zdravotní asistence Premium. Podrobnosti níže.

Hlavní změny u nových kont ve zkratce

  • Všechny výběry z ATM v rámci celé UniCredit Group jsou vždy bez poplatku.
  • Pouze tři transakce denně při výběru z ATM.
  • Telefonní bankovnictví už není v ceně účtu. Kdo jej chce, zaplatí za něj paušál navíc 70 Kč.
  • Přibyla možnost neplatit poplatek za vedení účtu podle obratu, zůstatku, resp. objemu depozit. Nezapomeňte ale použít debetní kartu do 20. dne v měsíci, jinak platíte poplatek za účet.
  • Perfektní Konto a Konto Premium mají v ceně program Zdravotní asistence.
  • Konto Premium má všechny výběry z ATM v zahraničí bez poplatků.
  • Při nesplnění podmínek jsou nové účty výrazně dražší než stávající.
  • Kontokorent sjednaný od 1. 10. 2012 zdražil o 3 % na 18 % p. a.

Tip: Porovnejte si nové účty UniCredit Bank v našem srovnávači.

Komu se vyplatí přechod na nový účet

Patříte-li mezi stávající klienty UniCredit Bank a je to pro vás hlavní transakční banka, vyplatí se vám přejít na nový typ účtů. Pravděpodobně hravě splníte podmínky pro odpuštění poplatku a na bankovních službách tak výrazně ušetříte než u stávajícího účtu. UniCredit Bank se tak zařadila po bok České spořitelny a Raiffeisenbank, které umí zcela odpustit poplatek za vedení účtu při jeho aktivním používání. Na rozdíl od Rajfky ale máte u UCB a ČS v ceně i transakce, resp. alespoň u vyšších typů účtu (u prvních dvou ne zcela). U stávajících účtů by měl zůstat jen ten, kdo není schopen nebo ochoten splnit podmínky pro odpouštění poplatku. Ale pak je otázkou, proč platit v UniCredit Bank za něco, co máte u konkurence vždy bez poplatku (omlouvá jen hypotéka).

Porovnání mezi původními a novými osobními účty

Služba Expresní konto Aktivní konto (Konto Partners) Konto Komplet Perfektní konto Konto Exklusive Konto Premium
Do 30.9.2012 Od 1.10.2012 Do 30.9.2012 Od 1.10.2012 Do 30.9.2012 Od 1.10.2012 Do 30.9.2012 Od 1.10.2012
Vedení účtu měsíčně 50 Kč 69 Kč 89 Kč 139 Kč 169 Kč 199 Kč 349 Kč 499 Kč
Min. měs. obrat pro vedení bez poplatku 10 000 Kč 15 000 Kč nebyl 20 000 Kč nebyl 50 000 Kč nebyl 75 000 Kč
Průměrný zůstatek na účtu pro vedení bez poplatku nebyl 50 000 Kč nebyl 100 000 Kč nebyl 150 000 Kč nebyl neuplatňuje se
Celkový objem vkladů v UCB k 20. dni pro vedení bez poplatku neuplatňuje se neuplatňuje se neuplatňuje se neuplatňuje se neuplatňuje se neuplatňuje se neuplatňuje se 1000 000 Kč
Výběry z ATM UniCredit Bank ČR 5 Kč 0 Kč     0 Kč 0 Kč 0 Kč 0 Kč
Výběry z ATM UniCredit Group 5 Kč 0 Kč     0 Kč 0 Kč 0 Kč 0 Kč
Výběry z ATM v ČR 30 Kč 30 Kč 30 Kč 2 v ceně 2 v ceně (30 Kč) 1 v ceně (30 Kč) 4 v ceně (30 Kč) 4 v ceně (30 Kč)
Výběry z ATM v zahraničí 100 Kč + 0,5 % 100 Kč + 0,5 % 100 Kč + 0,5 % 100 Kč + 0,5 % 100 Kč + 0,5 % 100 Kč + 0,5 % 100 Kč + 0,5 % 0 Kč
Kontokorent 15% 18% 15% 18% 15% 18% 15% 18%
SMS 1,90 Kč 1,90 Kč 15 SMS v ceně 1,90 Kč 15 SMS v ceně 15 SMS v ceně 15 SMS v ceně 25 SMS v ceně

Cestovní pojištění a zdravotní asistence

Mezi stávající výhody pro majitele Konta Komplet/Perfektního konta patří kvalitní cestovní pojištění na částku 1,7 mil. Kč, které plně pokryje běžné i náročnější cesty po Evropě. Majitelé Exklusive Konta/Premium konta mají totéž, ale s limitem 3 mil. Kč. Cestovní pojištění se vztahuje jen na držitele karty.

Za povšimnutí stojí ojedinělá služba Zdravotní asistence, kterou v této podobě žádná banka nenabízí a bývá hlavně doménou pojišťoven. Služba je součástí Perfektního konta a Konta Premium, liší se výší a rozsahem plnění. Podrobné parametry vidíte v následujících tabulkách.

Zjednodušeně napsáno, pokud budete hospitalizovaní v nemocnici a nebudete po propuštění do domácího ošetřování schopni nakoupit, uklidit byt nebo vyžehlit prádlo, postará se o to asistenční služba Europ Assistance, prostřednictvím které je služba poskytována. Maximální krytí dostanou majitelé Premium Konta, ale ani parametry pro majitele Perfektního konta nejsou k zahození. Můžete také kdykoli zavolat na asistenční službu, kde je nepřetržitě k dispozici lékař pro konzultaci vašeho zdravotního stavu. Kdo někdy čekal v nemocnici tři hodiny na odvoz sanitkou, bude v případě asistence Premium vděčný za možnost alternativního odvozu a bez nutné úhrady. Jen pozor, zdravotní asistence platí výhradně pro majitele účtu, ale ne už pro disponenty nebo jeho rodinu.

Součástí Zdravotní asistence je i aplikace pro chytré telefony, která vás srozumitelným způsobem navede k použití služby při konkrétní potřebě. V době publikace článku ještě nebyla k dispozici.

Parametry pro majitele Perfektního Konta

Zdravotní asistence Limit plnění
Lékař na telefonu konzultace zdravotního stavu kdykoliv v případě zdravotních obtíží. Bez omezení počtu volání do roka
vysvětlení lékařských pojmů, postupů a laboratorních výsledků  
informace o lécích a jejich účincích  
informace o nejbližším lékaři, pohotovosti, lékárně  
informace o preventivní péči  
Nákup léků organizace nákupu léků souvisejících s hospitalizací
Úklid bytu pojištěného zajištění úklidu bytu po propuštění do domácího ošetření 1× týdně po dobu 2 týdnů od propuštění
Úprava ošacení zajištění praní a žehlení ošacení po propuštění do domácího ošetření
Nákup běžných domácích potřeb zajištění nákupu běžných domácích potřeb

Parametry pro majitele Premium

Zdravotní asistence PREMIUM Limit plnění
Lékař na telefonu konzultace zdravotního stavu kdykoliv v případě zdravotních obtíží. Bez omezení počtu volání do roka
vysvětlení lékařských pojmů, postupů a laboratorních výsledků  
informace o lécích a jejich účincích  
informace o nejbližším lékaři, pohotovosti, lékárně  
informace o preventivní péči  
Nadstandardní ubytování ubytování v nadstandardním pokoji v případě hospitalizace 5 000 Kč
Odvoz pojištěného z nemocnice po skončení hospitalizace (taxi, sanitní vůz s doprovodem, sanitní vůz apod.) 2 500 Kč
Nákup léků a úhrada poplatků za recepty organizace nákupu léků souvisejících s hospitalizací
Úklid bytu pojištěného zajištění úklidu bytu po propuštění do domácího ošetření 1× týdně po dobu 2 týdnů od propuštění
Úprava ošacení zajištění praní a žehlení ošacení po propuštění do domácího ošetření
Nákup běžných domácích potřeb zajištění nákupu běžných domácích potřeb
Ubytování příbuzného zajištění ubytování příbuzného v blízkosti nemocnice, kde je pojištěný hospitalizován max. 5 000 Kč

Nová italská kreditka na závěr

Poslední novinkou je cobrandová kreditní karta MasterCard World Agip. Cena je běžná, vyjde vás ročně na 480 Kč a v této ceně máte i dvě dodatkové karty a cestovní pojištění pro držitele hlavní karty s léčebnými výlohami do 1,7 mil. Kč.

Při platbě kartou sbíráte bonusové body do věrnostního programu Agip Club Premio. Body poté měníte podle nabídky katalogu, jednu z možností je i sleva na PHM u Agipu. Například při natankování 50 litrů benzínu dostanete slevu 100 Kč a bude vám odečteno 500 bodů.

Jak se sbírají body při platbě kartou MasterCard Agip 

skoleni_15_4

  • 150 bodů za každých 1000 Kč zaplacených na čerpací stanici Agip
  • 30 bodů za každých 1000 Kč zaplacených kdekoliv na světě

Protože jde o kartu MasterCard World, je její součástí věrnostní program Elite od společnosti MasterCard. Zároveň můžete do konce roku využít letištní salónek v Praze bez poplatku. Kreditka je předurčena pro skalní příznivce Agipu. Ti, co tankují kdekoli podle potřeby, by se měli podívat po nabídkách konkurence.


UniCredit Bank

Kreditní karta MasterCard Agip

Bankuj s námi a postaráme se o tebe

Nová nabídka osobních účtů UniCredit Bank vyslala jasný signál: pokud bude UCB pro vás hlavní bankou, postará se o vás. Kompletně. Je otázkou, zda nabídka banky osloví nové klienty, protože konkurence na českém trhu je nyní obrovská. Pro stávající klienty má však odpověď na otázku, zda má smysl u UCB zůstat. Ano, má. Ale spočítejte si to.

Líbí se vám nabídka nových kont UniCredit Bank?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).