Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nová univerzální daň na obzoru! od Jája - Už se těším na to, jak naši poslanci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2004 8:25

    Jája (neregistrovaný)
    Už se těším na to, jak naši poslanci definují pojem "domácnost". Babička, žijící ve stejném domku jako její dospělé dítě s rodinou, bude definována jako samostatná domácnost nebo bude patřit k domácnosti svého dítěte? Stejně tak druh a družka. Tento vztah není nikde definován zákonem. Je to tedy jedna domácnost nebo dvě? Pokud jedna, tak jak se dozvím, že můj druh poplatek zaplatil, když on mi to neřekne a já se nesmím podívat do nějaké databáze? Pokud dvě, tak proč se koukají na jednu televizi? To už by mohli poslanci za samostatnou domácnost považovat i našeho psa. Už se těším, jak k němu přijde exekutor a bude od něj vymáhat poplatek za to, že se se mnou dívá na televizi a mohl by i něco připlatit, protože u některých pořadů zoufale vyje.
  • 8. 4. 2004 9:50

    Petr Vejsada (neregistrovaný)
    Pokud vím, domácnost už někde definovaná je. Nevím to úplně přesně, ale domácnost tvoří ti, kteří spolu žijí v jednom domě-bytě a společně se podílí na nákladech, velmi zhruba řečeno.
    Ještě bych chtěl upozornit na to, že pokud v domácnosti bude 8 lidí, jednoho stojí TV poplatek 12.50 měsíčně. Pokud bude domácnost tvořit 1 člověk, bude ho TV stát 100,- měsíčně.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).