Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nová komise má vyřešit nespravedlnosti v důchodech. Jaké změny lze čekat? od Eva - Jasně, nejlépe dodatečně sebrat bezdětným. Super. Kdy už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2019 12:59

    Eva (neregistrovaný)

    Jasně, nejlépe dodatečně sebrat bezdětným. Super. Kdy už si všichni rodičové uvědomí, že mít dítě je STEJNÝ koníček jako cokoli jiného? Třeba chov čistokrevných koček, renovace autoveteránů a jiné. Všechny vyžadují totéž : spoustu času, peněz, sebeobětování, nutnost tomu podřídit svůj životní styl.
    Nechceš nic obětovat? Pak koníčky ani děti neměj.
    Bezdětní už dost přispívají dětným na vzdělání, školky, zdravotní péči a všechny možné dávky a daňové úlevy a slevy pro jejich potomky. Sami z toho nemají nic, platí na cizí lidi. A že potom ty cizí děti budou financovat důchody bezdětným? No a co?. Nyní tito bezdětní financují důchody cizích dědečků a babiček ( můj případ, rodiče a prarodiče již dávno nežijí), aby jejich potomečci je nemuseli krmit z vlastních výdělků. Dostávají tedy plnění pro své příbuzné od cizích lidí za nic. Je slušné pak takovou službu oplatit, a zase když tito nedobrovolní přispěvatelé zestárnou, vrátit jim to, co dříve oni investovali do cizích příbuzných. Jednoduché.
    Veškerá diskriminace - negativní a pozitivní - by se měla konečně vyeliminovat.

  • 4. 2. 2019 13:15

    Pavel (neregistrovaný)

    Právě jste předvedla další důvod pro zrušení státní důchodů. Přestanou tyto hádky, kdo na koho doplácí, a lidé budou mít víc času na rozumnou spolupráci.

  • 4. 2. 2019 13:18

    N E S P R A V E D L N O S T (neregistrovaný)

    V tomto prostě žádnou spravedlnost nalézt nelze - jak píšu výše.

    Někdo do svých dětí investuje hromadu času i peněz (např. na zahr. jazykové kurzy), umožní dětem vystudovat 2 vysoké (výchova dítěte až po VŠ stojí několik milionů) a stát pak chce, aby tyto jeho děti živily v penzi lidi, kteří žádné děti neměli, nebo naopak dětí měli 7, ale vychovali z nich jen lemply a příživníky, kteří z cizího nežijí až v penzi, ale celý život.

    Jediná spravedlnost je v návratu ke svobodě. Tedy tak, že se každý na svou penzi bude připravovat sám. A bude jen na něm, jaký způsob zvolí:
    - investice do akcií
    - zlato
    - bitcoin
    - zplození několika dětí, které vzdělá tak, aby hodně vydělávaly (a pomáhat později rodičům pro ně nebyla velká fin.zátěž) a vychová k mezigenerační solidaritě a úctě k rodičům
    - za život splatí hypotéku na 2 byty ve městě, zároveň si pořídí chatu, kterou během života zrekonstruuje na celoživotně obyvatelnou a v penzi ty 2 byty pronajme
    - rozjede živnost/firmu, kterou pak předá synovi a on mu za to bude vyplácet rentu
    - atd... možností je milion, každému vyhovuje něco jiného (proto je hloupé všechny hnát do jednoho státního stáda) a ideální je kombinovat více způsobů, nespoléhat na jeden.

    Kdyby lidi živili své děti (včetně hrazení školného), ale pak z nich měli užitek jen oni (ty děti by nemusely v penzi živit cizí neznámé lidi), tak by se mnozí chovali daleko racionálněji. Pořídím si 7 dětí, když pak nebudu mít na jejich školy, oblečení, zdravotní péčí? Lempl by si to pak možná rozmyslel. Dnes to ale je naopak, dnes je pro lempla těch 7 dětí super příjmem na dávkách. Naopak inteligentní, vzdělaný a schopný člověk by si dětí v takovém systému pořídil více, než dnes: A) by na to měl (odvody by byly nižší) B) věděl by, že je dobře vzdělá a vychová a že ty děti pak budou užitečné (i jemu). Průměrné IQ národa by opět začalo růst a ne klesat jako teď, kdy doktoři a inženýři mají dítě jedno a příživníci 7.

    Nejdůležitější je ale toto: nikdo nemá právo mi říkat, jak se mám zajistit na penzi. Jsem svobodný a svéprávný člověk. Pokud mě někdo represí nutí k účasti ve státní průběžné pyramidové hře, je to zločinec a zaslouží si odpor.

  • 4. 2. 2019 14:55

    ny (neregistrovaný)

    Odstěhujte se do Somálska, tam vám nikdo nebude říkat, co máte dělat. Zákony tam neplatí, pouze právo silnějšího. To je pro vás pravý ráj.

  • 4. 2. 2019 15:34

    N E S P R A V E D L N O S T (neregistrovaný)

    To je stejná debilita, jako to říkat Venezuelcovi, kterej nesouhlasí s Madurem: když se ti to nelíbí odstěhuj se do Somálska.
    Dokonce i věřím, že nějaký duchem mdlý Madurův fanoušek to tam hlásá.
    Když se mojí tety ptali, proč z ČSSR neemigrovala, když jí ti komunisti tak vadí, tak ona odpovídala: "Já jsem tady doma, ať táhnou ty svině. Já je na SVŮJ statek nezvala".

  • 4. 2. 2019 20:22

    ny (neregistrovaný)

    To je stejná debilita jako všechny vaše příspěvky. Pán NESPRAVEDLNOST si hraje na boha, a myslí si, že může zařídit a má právo na všechno, co si jeho chtění usmyslí. Prostě někde žijete, a tam někde neplatí jen vaše vůle.

    Když se vám nebudou líbit fyzikální zákony a budou vás omezovat, tak se holt musíte odstěhovat do jiného vesmíru.

    Když se vám nelíbí poměry v ČR, ani zákony, tak se holt musíte odstěhovat do jiné země.

    Nikde nebude platit jen vaše vůle. Bez ohledu na to, kolik blbých a úderných příspěvků ještě napíšete. Kdykoli žijete mezi lidmi, tak prostě žijete v nějakých zvyklostech. Může se vám to nelíbit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak asi všechno, co proti tomu můžete dělat.

  • 5. 2. 2019 8:47

    N E S P R A V E D L N O S T (neregistrovaný)

    Na Boha si hraje ten, kdo chce všem nařizovat ten jediný správný posvátný penzijní systém.
    Na Boha si nehraje ten, kdo chce lidem vrátit svobodu spořit si na penzi podle svého.

    A samozřejmě s tím jde dělat mnohé - například ČR lze opustit účetně, ale nikoli fyzicky :-)

    Fyzikální (resp. ekonomické) zákony zde ignorujete vy a nadcházející kolaps penzijního systému toho bude důkazem.

  • 4. 2. 2019 17:00

    Krtek (neregistrovaný)

    Milá paní/slečno Evo... Možná vám nedošlo že člověk je na tomhle světě jenom proto aby zplodil potomky a své následovníky, Cokoliv dalšího na tomhle světě je vlastně zbytečnost a plýtvání prostředky téhle planety. Bohužel s vašimi názory to vypadá, že vaši rodiče popřeli podstatu existence lidstva :-(

  • 4. 2. 2019 18:15

    Tony (neregistrovaný)

    Až budou čistokrevné kočky srát zlato o přibližně stejné ceně jako jsou odvody pracujících, budu s vámi souhlasit.

  • 5. 2. 2019 8:02

    Pavel (neregistrovaný)

    Když už chcete přepočítávat, kdo na koho doplácí, tak si laskvě uvědomte, že lidé, kteřá mají děti, financují studium dětí a důchody bezdětným a všechno to co pipsujete úplně stejně stejně jako ti bezdětní a NAVÍC K TOMU mají náklady s výchovou svých dětí. A tyto děti budou živit budoucí generace, což ani sbírka známek, ani pekingský palácový psík, ani žádný jiný koníček neudělá. Dochází vám, jak neskutečně pitomé je přirovnávat výchovu dětí ke koníčku?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).