Hlavní navigace

Názor k článku Nižší předčasný důchod a konec státních příspěvků pro důchodce. I to může být řešení důchodové reformy od Kousavka - "Předtím když se člověk chtěl zajistit na stáří,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2022 16:23

    Kousavka

    "Předtím když se člověk chtěl zajistit na stáří, tak musel dobře vychovat děti, aby se o něj ve stáři staraly..." Musím Vám poněkud oponovat. To se chcete dostat do Afriky? Protože tam to tak je, a bohužel je to příčina vysoké porodnosti. Aby se o vás děti ve stáří postaraly, musíte jich mít dost. Protože některé z nich může být invalidní, jiné se nedožije dospělosti, jiné se přestěhuje přes půl planety... Nějak jsem si ale nevšimla, že by vysoký počet dětí Africe zajišťoval prosperitu.
    Náš systém má sice chyby, ale každopádně je lepší než ten africký, u nás dodržovaný hlavně nepřizpůsobivými skupinami obyvatel. Kdyby je ale neživili ti, co těch dětí mají méně, nepřežili by.
    Krom toho: co byste udělal s lidmi, kterým zemřely jejich děti v dospělosti a jiné si už nepořídí? Co uděláte s lidmi, kteří vlastní děti mít nemůžou? Potrestáte je za to ještě jednou?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).