Hlavní navigace

Názor k článku Nevystačíte se mzdou? Postarejte se sami od Pp - Nebavíme se o extrémech. Vždy bude úzká skupina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2009 8:52

    Pp (neregistrovaný)
    Nebavíme se o extrémech. Vždy bude úzká skupina superbohatých a superchudých. U těch druhých ještě jsou dvě kategorie a to jedni, kteří jsou na tom opravdu špatně (žádná kvalifikace, bídná pracovní morálka) a hlavně skupina, která neumí hospodařit s penězi - takových rodin znám dost. Tady je dluh vzdělání, kde by se měly učit základy rodinného hospodaření, ale na samouku měli 20 let.
    Auta - copak třeba v osmdesátých letech nějezdily rodiny ve dvacet let starých Škodách 100 a 1000? Dnešní 15 let stará auta jsou 100x bezpečnější a pohodlnější.
    I za socialismu nás komunisti zadlužili. Na jedné straně byl malý státní dluh a zároveň nedobytné pohledávky v pochybných spřátelených zemích a HLAVNĚ GIGANTICKÝ vnitřní dluh: ve firmách se neinvestovalo (totálně zastaralé provozy), na ekologii nikdo nekoukal (viz Krušné a Jizerské hory), infrastruktura na úrovni rozvojové země (a to jsme už konce 30. let plánovali a začali stavět dálniční síť). Dnes se to vnitřní zadlužení (jakoby neviditelné, ale přitom stačilo otevřít oči) převedlo na peníze.
    Marketing funguje dobře. Když se lidem smaží do hlavy, že nekupovat je třeba levně, podlehnou a kupují si ty největší srač.ky. Hlavně, že ušetřili.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).