Hlavní navigace

Názor k článku Nespravedlnost skončila. Valorizace důchodů se změní, dostanete více od ViR - Jasně. Rozumím tomu co píšete. Ale ten můj...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2020 18:51

    ViR

    Jasně. Rozumím tomu co píšete. Ale ten můj prvotní příspěvek se týkal především péče o ZDRAVÉ dítě do 4 let, (případně o dítě v I. stupni závislosti ve věku do 10 let, kde je příspěvek na péči "hezkých" 3300 Kč), kdy pečující osoby současně pracovaly, a pracovaly také předtím i potom. Jmenovitě o ty uvedené v Zák. 155/2995 Sb., § 5 odst. (2) písm. c) "osoby pečující osobně o dítě ve věku do 4 let", a první část písm. d) "osoby pečující osobně o osobu mladší 10 let, která je závislá na pomoci jiné osoby ve stupni I (lehká závislost),....."

    Neřešil jsem "......ženy pečující, které celý život pecovaly o Hand. dítě......". neboť tam už (zpravidla) nejde o dítě v I. stupni závislosti, ale ve vyšším. A dlouhodobá péče o osoby ve II. a vyšším stupni závislosti jsou prostě jiný případ.

    To samozřejmě nezamená, že by někdo nemohl o dítě v I. stupni závislosti pečovat i déle než do 10 let, ale po desátém roce věku dítěte (jen) lehce závislého není už ta péče o něj považována u pečují osoby za pojištěnou dobu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).