Hlavní navigace

Názor k článku Nesmysly o pražské taxislužbě, kterým pravděpodobně vě­říte od Patrik Chrz - Zajímavý článek z druhé strany, samozřejmě hanící Uber....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2017 3:48

    Patrik Chrz

    Zajímavý článek z druhé strany, samozřejmě hanící Uber. Netvrdím, že je Uber vždy lepší, ani to nevím, mám BlackBerry, které aplikace nepodporuje a v Praze používám taxi přes dispečink (cena je tak nižší, než taxi z ulice).
    Nevidím ale důvod, proč lidem neumožnit tuto službu využít, pokud chtějí. Však mohou koexistovat vedle sebe - konkurence je vždy přínosem. Kdo chce, použije Uber, kdo nechce, použije Liftago nebo si stopne taxi na ulici.

    Uber má zkrátka jednu zásadní výhodu - možnost pozdější reklamace a refundace částky zpět. A na to zákazníci v oboru, kde se tolik okrádá, zkrátka slyší.

    A ještě k té ceně za kilometr. On někdo taxikářům zakazuje používání alternativního paliva? Green prague od Jančury jezdí na zemní plyn a to za 18 kč za km a s nástupní sazbou 27 Kč při objednání přes aplikaci. Navíc je to i ekologičtější - osobně se domnívám, že používání alternativních paliv by u taxi ve velkých městech mělo být povinné.

    A jestli jde o taxi nebo ne? Podle mne jde spíše o smluvní přepravu - jako když si najmu limuzínu, aby mě odvezla na svatbu. Předem znám podmínky a cenu a mohu se rozhodnout, jestli ji využiji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).