Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nepotřebujete soukromé nemocenské pojištění? od Pracovitý - Článek mě zaujal, ale moc ternoto není, když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2007 17:18

    Pracovitý (neregistrovaný)
    Článek mě zaujal, ale moc ternoto není, když se hradí nejdříve až po 15. dni. Obyčejná angína - člověk je doma 2 týdny a při nemocenské přijde třeba o 15 tisíc. To stejné jednodušší operace kolene třeba - 3 dny v nemocnici, 2 týdny doma. Existuje nějaké řešení pro takovou ztrátu v podobě pojištění ?
  • 12. 3. 2007 20:56

    nemakačenko (neregistrovaný)
    Ano, reseni existuje. Nepracovat (nebo nacerno), neplatit pojisteni a toto pojisteni tak pro Vas nebude ztratou.
  • 12. 3. 2007 21:24

    Pavel (neregistrovaný)
    Co třeba zkusit změnit zaměstnání? Mě zaměstnavatel dorovnává nemocenskou do plné výše platu až jeden měsíc v roce.
  • 12. 3. 2007 23:15

    už raději opatrný (neregistrovaný)
    Ano - tento způsob pojištění existuje a jedná se o pojištění nemocenských dávek (nebo to může mít i jiný název - podle pojišťovny) a většinou je to v nějakém balíčku. Tento článek je dobře udělané a skryté PR - nabídka pojištění v oblastech, o kterých je řeč, je podstaně širší (od více pojišťoven).Přiznám, že bych to taky nevěděl, ale potom, co jsem si "naběhl" na pojištění úvěru u jedné banky a následky toho kroku budu cítit ještě hodně let, jsem se začal zajímat, jak to chodí a stal se na čas finančním poradcem (dneska už tato cesta možná není vzhledem k zákonům - pojištění a kvalifikace pojišťovacího poradce je hodně drahá záležitost). Díky tomu mám dnes uzavřené pojištění právě nemocenských dávek - uzavíral jsem ho jako OSVČ, protože tím, že žiji sám, mi bylo jasné, že když se mi cokoli stane, jsem úplně v háji. Pojištění ale platím dál/dnes už jsem zaměstnanec)...a třeba tedka se mi to po cca 3 letech docela slušně vrátí, protože jsem po operaci. Platí mi jak dobu pracovní neschopnosti, tak i zvláštní sazbou pobyt v nemocnici. Poradil by Vám mohl dobrý finanční poradce a nebo musíte pátrat sám po nabídkách na trhu.
  • 13. 3. 2007 7:26

    jyxo (neregistrovaný)
    Nevím, jak kde, ale většina pojištění se týká finanční pomoci v době pracovní neschopnosti, ale až po 2 nebo 3 týdnech marodění, případně se to vztahuje na hospitalizaci v nemocnici. Takže na angínu nebo chřipku to nebude to pravé ořechové.

    Pro Pavla výše: kde pracujete? Takové socialistické výdobytky jako měsíc marodění ve výši plného platu - to tu s. Klaus ještě trpí? Pokud doporučujete změnit zaměstnání, mám obavy, že by u vás v podniku bylo narváno a zbytku firem v republice by se nedostávalo lidí.
    Jinak jsou zde určité kategorie státních zaměstnanců, kteří mají plný plat v případě nemoci v délce 1 měsíc až 1 rok. Hádejte, kteří mají takováto provilegia

    Zbytek, který takováta privilegia nemá, to řeší tak, že nemoc přechází (v případě infekčnosti dál roznáší mezi zdravé jedince), pak se z toho vyklubou komplikace a léčba je pak dražší a náročnější a delší.
    Už jsem tady na Měšci četl názory "úderníků", že marodění a návštěvy u lékařů jsou zbytečností, 2-3 dny v posteli s horkým čajem a paralenem v případě chřipky to spraví. Právě z chřipek je velké množství komplikací a mnoho chřipek, ačkoliv to tak nevypadá, končí smrtí! A to nemusí jít o epidemii či pandemii. Bohužel, tím, že člověk nemůže svobodně marodit, se zadělává na celosvětový problém epidemie či pandemie a lidstvo díky honbě za výdělky vychcípá (nebo se aspoň značně zredukuje).
  • 13. 3. 2007 8:36

    Radek (neregistrovaný)
    Nerozumím vám. Vaše názory jsou převážně komunistické, hájíte předlistopadovou dobu, ale lidi, kteří byli a jsou proti komunismu (např. Havel), nazýváte soudruhy, a lidi, kteří byli (a možná ještě jsou) komunisty (např. Štěpán), soudruhy nenazýváte. Buď v tom máte zmatek, nebo se i mezi příznivci komunistů označení "soudruh" začalo používat jako nadávka?
  • 13. 3. 2007 15:09

    jyxo (neregistrovaný)
    Jestliže lidé, kteří svrhli komunismus a jeho metody odsuzovali, stejné metody nyní využívají a vyzdvihují je, tak jsou u mě soudruzi se vším všudy. Ale vážím si lidí, kteří pro jakýkoliv prospěch "nepřekabátili".
  • 13. 3. 2007 18:56

    Radek (neregistrovaný)
    "Ale vážím si lidí, kteří pro jakýkoliv prospěch "nepřekabátili"."
    - A tak je nenazýváte "soudruhy", kteréžto označení si sami pro sebe zvolili? Zvláštní...
  • 14. 3. 2007 7:09

    anonymní
    Domnívám se, že každý by měl právo vyjádřit zde své názory, byť komunistické. Nebudeme si nalhávat, ale řada věcí byla za socialsimu horší než je nyní. A naopak. Řada věcí byla lepších než nyní. Někdo zapomenul, někdo nezažil socialismus, ale to mu nedává právo tento režim odsoudit či dokonce zakázat hlásání jeho výhod. Naopak, jak někdo na Měšci uvedl, lidé na Západě bojují za sociální výdobytky, které u nás za socialismu byly a kterých se český lid v rámci boje proti komunismu hloupě vzdal a nyní je chce zpět, boj obyčejného člověka s kapitalistickou lobby, mocí a penězi je boj s větrnými mlýny a běh na dlouhou trať.
    Hrozně se mi líbí "zastánci demokracie", kteří by nejraději strany, které nehlasí pravicový názor, zakázali. Inu, i taková je "demokracie" po r. 1989. Kdo nejde s námi, jde proti nám.
  • 14. 3. 2007 10:11

    investor (neregistrovaný)
    Sem se hodí citát z dnešního článku tady na serveru:

    "Při přechodu klientů od jednoho obchodníka k druhému se vyskytly komplikace s nacionalistickým americkým trhem. Pokud nejste zrovna občan USA, nelze dle americké legislativy převést vaše portfolio od jednoho obchodníka k druhému. Česká národní banka v současné době vede jednání o možnostech nápravy tohoto diskriminačního stavu, ovšem zda bude úspěšná, ukáže až čas."
    http://www.mesec.cz/clanky/investicni-prilezitosti-pro-drobne-investory/

    Ať žije demokracie :-/
  • 14. 3. 2007 16:35

    anonymní
    Víte, ono nejde o to, že by vám někdo zakazoval šířit vaše ušlechtilé komunistické idee. Spíš jde o to, že mezi čtenáři Měšce převažují lidé inteligentní a vaše nostalgie a touha po světlých včerejšcích je buď pobaví (jsou-li mladšího data narození a socialisticko-komunistická zvěrstva nepamatují) nebo rozčílí.
    Samozřejmě, že na západě se snaží zavést socialistické výdobytky typu degenerování cen, omezené otevírací doby, deformování trhu a jiné. Proto předpokládám, že jste jako většina národa hlasoval pro vstup do EU a bohužel se asi socialistických výdobytků opět brzy dočkáme.
  • 15. 3. 2007 7:08

    anonymní
    Přispěvetelé tu nechtějí socialistické výdobytky ve všem, ale v tom dobrém. Kdyby člověk pro sebe nechtěl dosáhnout toho nejlepšího, asi by nebyl normální. Což bude asi váš případ? Diskuze na Měšci asi moc nečtete, jinak byste nemohl plácnout takovou pitominu ve smyslu, že "mezi čtenáři Měšce převažují lidé inteligentní a vaše nostalgie a touha po světlých včerejšcích je buď pobaví (jsou-li mladšího data narození a socialisticko-komunistická zvěrstva nepamatují) nebo rozčílí". Kromě Jezevce, Radka a jim podobných rejpalů, co nikdy s ničím nesouhlasí (nejedná-li stále o tutéž osobu?) tady právě dost lidí zoufá nad tím, co se tady po r.1989 děje a co že nám to bylo vše slibováno.
    Heslo kdo nejde s námi jde proti nám je na vás jak ušité.

    Pokud byste v nějakém tom supr hypr marketu dělal soboty, neděle, svátky, a to ještě za mizerný peníz, asi byste také obhajoval snížení pracovní doby. Jako spotřebitel to však vítám. proč ale takto nepostupují např. i banky? Tam by zájem o služby po pracovní době také byl, ale nikdo s nimi nehne. Pokud jste ujetý workoholik nebo nemáte doma nikoho, kdo by na vás čekal, nevychováváte děti či vnuky, nenuťte své jednání i zbytku "normálního" světa.

    PS: nepamatuji se, že bych hlasoval pro vstup ČR do EU. Ono bylo nějaké referendum? Pochyboval bych o tom, když právě ODS se slovem "demokracie" v názvu včera nebo kdy to bylo, odmítla zákon či co to bylo o referendu, že by se někdo v minulosti ptal lidí na jejich názor. Asi jako dnes na americký radar...
  • 15. 3. 2007 9:24

    anonymní
    Kdyby člověk pro sebe nechtěl dosáhnout toho nejlepšího, asi by nebyl normální.
    To není nic jiného než sobectví. Naštěstí je tu dost lidí, kteří dobrovolně myslí i na jiné.
  • 15. 3. 2007 10:31

    anonymní
    Tento názor o sobectví jsem četl na Měšci v trochu jiné souvislosti. Asi jsem se špatně vyjádřil, měl jsem na mysli že skupiny zaměstnanců chtějí pro sebe relativně to dobré ne-li nejlepší. Pokud by tomu tak nebylo a nechali s sebou vláčet mocnými kapitalisty, kde bychom dnes asi byli?
    Bohužel, v této zemi hrají hlavní roli peníze a lobby, vše se musí řešit zákony a i ty zákony nejsou stejně (jakož i pravomocná soudní rozhodnutí) dodržovány.

    PS: sobci jsou hlavně ODSáci, kteří myslí především na sebe. Problémy druhých je zajímají pouze pokud se z toho dá něco vytěžit. Jinak ne. Pročtěte si diskuze na Měšci půl roku dozadu a uvidíte, jak jsou lidé spokojeni s dnešní vládou a jejich zásahy. Ik dyž se prezentují, jak moc jim na lidech záleží a co proto dělají a udělali, až to vyleze v zákonu, tak se zjistí, že je to tam trochu jinak než původně slibovali a prezentovali (viz např. maximální roční poplatky občanů do zdravotnictví - původně se hovořilo o 3 tisísích, bez dětí a důchodců. Dnes se hovoří o 5 tisících, včetně dětí a důchodců, kteří jsou ĺogicky nejvíc nemocní a přitom platili daně, ale lékařskou péči nevyužívali. 20 tisíc za rodinu je poměrně dost!)
  • 15. 3. 2007 15:38

    jezevec (neregistrovaný)
    Sobci jsou ti, co myslí především na sebe? Aha už to chápu, tak vy komunisti myslíte především na ty druhé. Proto se s nadšením vrháte do protizákonných pracovnch úvazků v hypermarketech za mizerný plat, proto nechcete večerní otevírací doby bank aby úředníci mohli jít v klidu v pět domů, proto si rádi připlatíte v nemocnici i u doktora aby měli dost peněz a neměli moc práce - - - ano ano to chápu, vy hodní sociálové vždy myslíte hlavně na druhé, proto se snažíte nakoupit vždy co nejdráž aby měl dodavatel příjemné zisky, váš prospěch vždy až v poslední řadě, a radši ani nezkoušíte něco dělat abyste někoho nepřipravili o lukrativní plat nicnedělajícího manažéra. Sláva vám na nebesích!!!!!!
    Sobečtí ODSáci vám za to děkují - jen tak dál!!!!
  • 16. 3. 2007 8:00

    @ (neregistrovaný)
    jezevec bude asi chorý chovanec nějakého ústavu, kde jim sponzor nadělil k vánocům počítače s přístupem na net.
  • 15. 3. 2007 17:02

    anonymní
    Pane, vy jste trouba. Nedivím se, že musíte skládat zboží v hypermarketu, když ani nemáte ponětí, co se kolem vás děje.
    http://www.volby.cz/pls/ref2003/re13?xjazyk=CZ
  • 18. 3. 2007 8:16

    okřídlený čípek (neregistrovaný)
    tak jsem se kouknul na Váš odkaz s výsledky hlasování.
    Nebudu se zmiňovat o tom, jak nám minulá vláda mazala med kolem úst, jak nám budou pečení holubi létat z EU do úst. Zarážející je, že účast na volbách byla pouhých 55,21 %, a z nich volilo vstup 77 %. Věřím, že pokud bych z těch 55,21 % šli hlasovat, velké % by dalo NE. Vypozoroval jsem to už u mnoha voleb, kdy potencionální voliči nefavorizovaných stran tvrdili, proč by k volbám chodili, že stejně vyhraje favorit, vyzdvihovaný mimo jiné i "nezávislými" předprůzkumy různých agentur. A tak když nepřišli, nedodali hlas "své", opoziční straně, ale hlas jakoby získala strana, kterou původně nechtěli. Nevím, jestli mi rozumíte, nepíši to možná zcela srozumitelně. Ale je to jako při prvních polistopadových volbách nás Očekávatelé Funkcí nabádali k tomu, abychom k volbám šli, pokud bychom nešli, dostali by hlas komunisté. Tak asi nějak v tomto stylu.

    Pokud cestuji MHD, čekám ve frontách v obchodě, ve spořitelně, nemohu neslyšet negativní názory ostatních lidí na současnou politickou situaci, ale i na Unii. Nevím, kde se bere těch např. dnešních přes 30 % voličů ODS nebo těch 55,21 voličů EU. Asi se pohybuji v nějaké jiné společnosti, než kde dělají "nezávislé" průzkumy. A pokud nám "nezávislá" média neustále omílají výsledky "nezávislých" výzkumů, tak řada lidí podlehne názoru většiny.

    Jinak pane uživateli v anonymitě nevím, kdo tady z přispěvatelů přímo skládá zboží v HM, ale i takovouto funkci někdo musí zastávat. Jestli je pro vás podřadná, nevím, kde pak nakupujete - jjestli u vás HM nebo SM nemáte a nakupujete u živnostníka. Nevím, co děláte - možná že by řada čtenářů taky řekla, že děláte něco podúrovňového. Že práce v HM nebo SM je špatně odměňována, za to ti pracovníci nemohou, když je pracovní trh u nás tak zdegenerován. Jistě poradíte, ať jdou dělat jinam, nebo ať si mzdu určí sami, že na to jsou v dnešní "demokratické" společnosti páky.
  • 18. 3. 2007 10:35

    Radek (neregistrovaný)
    "Věřím, že pokud bych z těch 55,21 % šli hlasovat, velké % by dalo NE."
    - tak to už je opravdu velká demagogie:
    1/ je-li účast ve volbách 55,21 %, nešlo volit 44,79 %
    2/ argumentovat tím, jak by "pravděpodobně" volili ti, kteří se na volby vykašlali, je opravdu zcestné. Zkuste třeba vysvětlení, že lidi, kteří volit nešli, to nezajímá a nebo měli zrovna "důležitější" věci na práci - jako třeba jet na chalupu.
  • 18. 3. 2007 12:33

    anonymní
    Milý pane, odkaz na výsledky referenda (kde já osobně jsem hlasoval NE) jsem dával proto, že onen komunistický trouba píše, že vůbec neví, že nějaké referendum bylo. Takový člověk, který ani neví, co se kolem něj děje, pravděpodobně nebude mít schopnost dělat něco odbornějšího než výkopy u silnice či skládání zboží v HM.
    Jinak určitě máte pravdu v tom, že trh je u nás zdegenerován, kdo má větší peníze než průměr je mafián, ODSák nebo jiná verbež. Slušný člověk za devět tisíc měsíčně skládá zboží v HM a nadává, jak ho zaměstnavatel vykořisťuje. Jinak pracovat nepůjde a podnikat taky ne, to se hodí pro mafiány a ne pro slušné lidi jako on. A pokud mu zaměstnavatel nedá spravedlivou mzdu, která za skládání zboží dělá padesát tisíc čistého bez příplatků za víkendy a noci, je zaměstnavatel hajlz kapitalisticko-mafiánsko-modroptáčnická a je třeba na něj poštvat buď odbory a nebo ještě lépe udělat zákon, aby si zaměstnanci sami mohli určovat, kolik jim zaměstnavatel za jejich práci bude platit! Doufám, že se mnou souhlasíte a uvidíme se spolu na prvního máje!
  • 13. 3. 2007 9:12

    jezevec (neregistrovaný)
    Ale tak můžete se přece zdravotně připojistit i na týdenní chřipku, a to velmi kvalitně. Pojistka se jmenuje SLAMNÍK a provozuje jí každý zdravě myslící člověk. Prostě si z každé výplaty šoupnete do slamníku pětikilo - tím vytvoříte fond, že zhurba každý rok můžete jednu chřipku v klidu vyležet, a těch 6000 vám na dorovnání příjmu bohatě stačí.
  • 19. 4. 2008 17:27

    anonymní
    Prosím buďte tak hodný a řejněte mě kde jste se pojistil. Moje dcera je samoživitelka a její syn je ČVUT a vnučka na SPŠ stavební. Mám strach kdyby onemocněla tak jak by uživila sebe a studující děti. Proto bach potřebovala poradit u které pojišťovny by to bylo nejvýhodnější. Děkuji
  • 20. 3. 2008 18:47

    anonymní
    Flexibilní životní pojištění Pojišťovny České spořitelny - nejlepší produkt na trhu, zajistí náhradu ušlé mzdy z důvodu úrazu i nemoci. Nemoc se plní až od 15. dne, úraz okamžitě.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).