Hlavní navigace

Názor k článku Nepotřebujete soukromé nemocenské pojištění? od anonym - V popřevratové době slouží pojištění pouze k tomu,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2007 16:01

    anonymní
    V popřevratové době slouží pojištění pouze k tomu, aby si pojišťovny nahrabaly. Aby byl občan vytažen z ekonomických či existenčních problémů, to fungovalo možná před 89.

    Možná, že dnes by pojišťovny postupovaly jinak než tenkrát u Vás před pěti lety. Nechaly by vás vesele platit a až by mělo dojít k pojistnému plnění, tak by i za cenu složitých a drahých právních rozborů z plnění vycouvaly. Takových případů už médii proběhlo - když občan platí pojistku, na kterou vlastně dle pojistných podmínek nemá právo, nevadí. Když chce plnění, nejde to, protože smlouva je neplatná nebo zrovna na vaše plnění má vyjmutí plnění. Jen si vzpomeňme na záplavy a slovíčka typu potopa - povodeň - záplava udělaly z řad lidí chudáky.

    Z medicínského hlediska neexistuje zdravý člověk a tak by vám nikde nikdo neměl dát dobrozdání pro uzavření jakékoliv pojistky. I váš případ diabetu (pravděpodobně 2. typu) by mohl v budoucnu přinést zdravotní komplikace a tak se pojišťovny sychrují už dnes.

    Shrneme-li to, tak případné pojištění bude znamenat jen další tahání peněz z kapes občanů s tím, že až nastane nějaké plnění, plněno nebude z důvodů zhoršeného zdravotního stavu, který pacoš zamlčel nebo k jehož zhoršení došlo od dob uzavření pojistné smlouvy. Kdo na to bude mít, může se soudit ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).