Hlavní navigace

Názor k článku Nemusíte utrácet za advokáta, zkuste „obecného zmocněnce“ od Autor článku - Dobrý den, mylnou reakci ve věci zastoupení právnických osob...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2011 12:28

    Autor článku (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    mylnou reakci ve věci zastoupení právnických osob jste opravil v reakci následné, takže tím se zabývat nebudu ani v této reakci autora, stejně jako se problematikou nezabývám v článku.

    Pokud jde o otázku (ne)náhrady palmáre, pak k tomu uvádím, že:
    1. Měšec.cz je třeba vnímat jako internetové médium, můžete se linky proklikat k dalším informacím, proto již uvedené neopakuji, vizte:

    http://www.mesec.cz/clanky/kolik-zaplatite-protistrane-prohrany-soud/

    Zde se uvádí m.j.:
    Palmární odměna za právní zastupování patří ke kompenzovaným nákladům řízení jen v případě, je-li zástupcem advokát (popř. za stanovených podmínek notář nebo patentový zástupce). Je-li zástupcem například podnikový právník nebo jiný právník, který není členem České advokátní komory, jeho odměnu poražený účastník sporu hradit nemusí.

    Totéž samozřejmě platí pro obecného zmocněnce.

    2. Nadto předpokládám(e), že právní pomoc je obecnými zmocněnci (zásadně) poskytována bezúplatně. Jistěže to není vždy pravda, ale úplatné poskytování takových služeb ve větším rozsahu by bylo neoprávněným podnikáním, daňovým únikem atp. Dále bych to nerozebíral.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).