Hlavní navigace

Neměla jsem škodu, vrátíte mi zaplacené pojistné? Aneb letošní perličky z pojišťoven

21. 12. 2018
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Někdy mají lidé zvláštní představy o tom, jak funguje pojištění. A někdy zase dojde k humorné situaci tak, jak by ji ani scénárista nevymyslel. Podívejte se s námi, jaké situace bavily pracovníky pojišťovny v letošním roce.

Nejspíše každé povolání s sebou nese i občasné perličky a vtipné historky, o které se rádi podělíte s přáteli. Nejinak je tomu v oblasti pojišťovnictví. Podívejme se proto na ty nejzajímavější, se kterými se letos zaměstnanci pojišťoven setkali.

Jak chobotnice vymalovala stěny hotelu

Zvířata v exotických destinacích jsou pro Čechy jistě velmi zajímavá. Někdy můžete pozorovat mořské želvy nebo kraby, jindy máte smůlu na medúzu nebo štěstí na malou chobotničku. Už ale nemusí být úplně dobrý nápad si se zvířátkem začít hrát.

Své o tom ví klient Allianz pojišťovny, kterému se zábava pěkně prodražila a hlásil škodu následovně: Dobrý den, já bych chtěl nahlásit, že jsem úplně blbej. Byl jsem na dovolené a nenapadlo mě nic lepšího než vylovit malou chobotničku a donést si ji do apartmánu. Dopadlo to tak, že musím hradit výmalbu celého pokoje, protože chobotnička vystříkla indigo na stěny.

Jaké máte auto? Červené

Vtipy o blondýnách bohužel nemusí být jen vtipy. Někdy zaměstnanci pojišťovny narazí na klienta, který by rád nahlásil škodu, leč parametry vlastního vozu jsou mu cizí.

Operátor: Uveďte, prosím, registrační značku vozidla nebo číslo vaší smlouvy.

Klient: To nevím, ale mám červenou fabii.

Dosvědčí mi to Čmuchálek

V případě pojistné události se někdy hodí mít k dispozici i svědka, který by pojišťovně dosvědčil, že se situace stala tak, jak ji popisujete. I identifikace svědka ale může působit vtipně.

Operátor: Máte na danou pojistnou událost nějakého svědka?

Klient: Jo, je tady nějaký pan Čmuchálek, tak ten bude věrohodný.

Pes tu ruku neviděl, tak do ní kousl

Jiný klient se zase snažil pracovníka pojišťovny přesvědčit, že jeho pes rozhodně není agresivní na lidi. Jen prostě neviděl ruku, do které by jinak určitě nekousl.

Šel jsem na kontrolu se psem, ale protože si pořád kousal stehy a límec nepomáhal, dal jsem mu na hlavu kýbl. Před ordinací mě však předběhla nějaká paní, tak jsem ji upozornil, ať jde s jejím hafanem ven, protože není na řadě a můj byl na toho jejího popudlivý. Nejdříve nereagovala a pak řekla, že její mazlíček nikoho nepokouše, protože nemá zuby. Já jsem jí ale odvětil, že ten můj zuby má. Když se z ordinace ozvalo: „Další!“, neváhal jsem a šel, aby mě zase nepředběhla. V tu chvíli ovšem můj pes vystartoval po jejím. Vláčel mě po podlaze jako na lyžích, takže jsem nemohl nic dělat. Čokl té ženy byl japonský a vypadal jako orangutan s dlouhatánskýma chlupama. Držela ho rukou, ale ta jeho srst tu ruku zakrývala. A protože můj pes šel po tom jejím, nepoznal, že pod těma chlupama je její ruka, a kousnul ji. Kdyby ruku viděl, určitě by ji nekousnul.

Když jsem neměla škodu, tak mi pojistné vrátíte, ne?

Mírně řečeno zvláštní představu o fungování pojištění měla jedna vysokoškolačka z Prahy, která si sjednala cestovní pojištění. Během své cesty ale žádnou škodu neměla a pojištění tím pádem nevyužila. A tak oslovila pojišťovnu s následujícím dotazem:

Jelikož jsem na dovolené nakonec neměla žádný zdravotní problém, ráda bych se zeptala, zda mohu získat zpátky své cestovní pojištění. Inu, je to zajímavý model, že by pojišťovny vracely pojistné těm, kteří jej nakonec nepotřebovali. Nejsme si ale úplně jisti, která pojišťovna by chtěla dobrovolně zbankrotovat.

Dal bych?

Někdy se pracovníci pojišťoven setkávají i s tím, že se horko těžko domlouvají i v rámci komunikace s automobilovými servisy, a ne jen s koncovými zákazníky. Občas tak dojde ke skutečně vtipným situacím:

Operátorka: A za jaký servis voláte?

Technik: Za servis *není rozumět*.

Operátorka: DALBYCH?

Technik: Ne ne, slečno, DAL BYCH říkáme jenom šéfovi.

Škoda na krávě

K nedorozumění v případě komunikace s klienty ale samozřejmě dochází také. Nedostatečná výslovnost či zamumlání důležité pasáže pak vede k tomu, že pracovník pojišťovny si situaci domyslí úplně jiným způsobem.

Klient: Chci nahlásit škodu na skotu.

Operátor: Na skle?

Klient: Na skotu.

Operátor: Pardon, říkáte na skle?

skoleni_15_4

Klient: Na krávě!!!

S perličkami a vtipnými historkami se pracovníci pojišťoven setkávají každý rok. Přesvědčit se o tom můžete v některém z našich dřívějších článků o perličkách v pojištění:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Psaním jsem skloubila své znalosti ze studií financí a žurnalistiky. Ráda se učím nové věci, tančím a běhám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).