Hlavní navigace

Názor k článku Nelíbí se vám úroky na vkladech? Vydělejte na dividendových akciích od Jaromir - Bacha na O2. Jen pro toho, kdo se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2011 0:21

    Jaromir

    Bacha na O2. Jen pro toho, kdo se v dividendových titulech moc nevyzná, tak O2 má výplatní poměr za poslední léta hodně přes 100%. Prostě vyplatí na dividendech více, než kolik vydělá (většinou vydělá kolem 36 Kč a vyplácí 40-50 Kč). Dotují to z odložených peněz, které už docházejí. Myslím, že peníze na to získali jednorázovým prodejem budov a podobně...

    Mnohem lepší společnosti jsou PEGAS a ČEZ. Čisté zisky kolem 10 procent a výplata dividend 5-6%. Tedy tyto společnosti rostou (Pegas vyrábí další linku a ČEZ kupuje "dráty" a elektrárny po celé EU). O2 bude oproti nim stagnovat.

    Jiné společnosti jsou zas dost velké riziko (banky mají šílenou páku a jdou rychle ke dnu), nebo například vrážet peníze do výrobce cigaret podle mě není investice na dlouhou dobu (škodí to zdraví, postupný útlum...) atd.

    Pokud bych to měl zjednodušit a dát nějakou závěrečnou radu. Když vám jde jen o dividenda a investujete do 5 let, kupte O2, pokud kupujete pro dividenda na 5-30 let (důchod), tak jděte do ČEZu a PEGASe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).