Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Některé pozemky čeká přeměřování. Vlastníci musí označit jejich hranice od anonym - Jo, cca 90% té slavné digitalizace je ŠPATNĚ!! Takže...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2019 19:15

    bez přezdívky

    Jo, cca 90% té slavné digitalizace je ŠPATNĚ!!

    Takže ne, že si nechám přeměřovat hranice, ale budu chtít po katastru OPRAVU a uvedení do řádného stavu!! A za jejich bankovky, ne za moje!

    Jak můžu mít dnes jiné zakreslení pozemků, když mám geometrické plány třeba jen 10 let staré?? )) Bordel, který ale někomu vyhovuje.

    A lidi si to mají platit.... ANO, líp už BYLO!!

  • 20. 1. 2020 12:21

    bez přezdívky

    a)
    že je 90% digitalizace špatně je nesmysl, digitalizace je pouze převod papírové mapy do digitální (vektorizované) podoby, mapy vznikaly od prvního Terez. mapování a mají v sobě nepřesnosti tj. logické, geometrický plán - je technický podklad pro listinu (kupní, darovací atd. smlouvu, věcné břemeno atd.), pokud chcete hranici upřesnit geom. plánem - potom budte potřebovat geom. plán + souhlasné prohlášení (podpis všech sousedů ve shodě), vytýčení hranice pozemku - nezakládá právo na změnu vlast. vztahů tzn., že v případě sporné hranice rozhoduje soud tzv. žaloba na určení průběhu hranice

    b) pozemek je část zemského povrchu - čili pozemek vám nemůže nikdo zcizit, jedině vydržet a přesně za stanovených podmínek, pozemek vám může odebrat koryto řeky např.

    c) geom. plán 10 starý lze i nelze zapsat (někdy máte smolíka) - to vám řeknou na Katastru - zeptejte se

    d) lidi si to platí jelikož vědět, kde je hranice je výstavbu plotu důležité ......

    e) nebuďte pesimista a najděte si výborného geodeta tel. 777 099 066 ing.Jaromír Benedikt - specialista na sporné hranice pozemků :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).