Hlavní navigace

Názor k článku Největší problémy českých důchodů? Stárnutí, málo naspořených peněz i politici od bezejmenná - Jsem také důchodkyně, poctivě jsem si na důchod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2017 21:14

    bezejmenná (neregistrovaný)

    Jsem také důchodkyně, poctivě jsem si na důchod šetřila po troškách, ale přece jen se mi podařila určitá částka na důchod ušetřit. Měla jsem penzijní připojištění. Když mi bylo 45 znovu jsem se provdala, manžel byl vdovec.
    Jeho i moje děti byly dospělé. Manžel ještě v důchodu pracoval, takže jsme velkou část peněz investovali do vnoučat, .... dovolené, narozeniny,... prostě jsme pomáhali. Potom manžel těžce onemocněl, byl nemocen dva a půl roku. V tu dobu jsem odešla do důchodu, tak jsem se o něho mohla starat. Vztahy mezi námi a jeho dětmi byly výborné. Když zemřel, vše se změnilo. V té době došlo k určitým změnám v dědictví, což jsme nevěděli a tak to dopadlo tak, že byt, který jsme si koupili byl odhadnut na mnohem vyšší částku a tak na to veškeré mé úspory padly.
    Musela jsem jeho děti vyplatit, abych mohla v tom našem malém bytě zůstat.
    Ten můj příběh je složitější, ale toto je jen tak trochu o tom, co se může stát.
    To je také jeden z důvodů, proč důchodci nemají našetřeno, protože si na stará kolena kupovali byt a podporovali mladé. S manželem jsem žila téměř dvacet let.
    Prosím, dnešní a budoucí důchodci, buďte trochu sobci, myslete na sebe a hlídejte si změny v zákonech, ať nedopadnete jako já. Protože mám problém koupit si brýle, naslouchátko,.... věci, které nutně potřebuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).